DIY: knutselen voor in je huis

Hobby door Maj

Heb je zin om je huis te pimpen en een (betaalbare) upgrade te geven? Een paar kleine aanpassingen maken voor de uitstraling van je interieur al een groot verschil. Door zelf veel aan te pakken, bespaar je in de kosten en geef je een eigen draai aan je interieur. Wij delen de leukste DIY ideeën om te knutselen voor in je huis. Aan de slag!

1. Upcycle je vazen

In plaats van nieuwe vazen te kopen, kun je ook je oude vazen in een nieuw jasje steken. Zo hergebruik je oude spullen en geef je ze een tweede kans. Wel zo duurzaam en ook super leuk, want zo creëer je echt een uniek item. Deze stoere vazen passen binnen elk interieur en zijn met maar een aantal materialen snel te pimpen!

 

2. Fleurige onderzetters 

Deze onderzetters maak je met zelfdrogende klei en droogbloemen. Ze staan voor de lente en zomer super leuk op tafel en ook nog eens handig om kringen op de tafel te voorkomen. Je kunt ze naast onderzetters ook gebruiken als presentatiemateriaal voor bijvoorbeeld je sieraden of zet er een leuke kandelaar op. Enig, toch?

 

3. Houten kaarsenstandaard

Het enige wat je voor deze DIY nodig hebt is een balk en een boor. Om het iets speelser te maken kun je er verschillende soorten kaarsen inzetten. Hoe gezellig staat dit op je salontafel?

 

4. Sierkussens

Nieuwe sierkussens geven meteen een andere look aan in je interieur. Leg een paar leuke zelfgemaakte kussens op de bank, in je favoriete stoel en op je bed voor een comfy en cozy ligplek. En hoe leuk zijn deze boho stijl kussens om zelf te maken? Je bent er zeker wel even zoet mee, maar een perfect weekend projectje. Kop thee erbij, muziekje op en gaan!

 

5. Wand decoratie

Het vervangen van je wanddecoratie kan heel veel doen voor de uitstraling van je huis. Maak bijvoorbeeld een moodboard voor 2024 met allemaal doelen, quotes en afbeeldingen. Je kunt ook je eigen fotowand maken met leuke polaroids en dierbare foto's. Dit doe je heel simpel door een raster te kopen en wasknijpertjes, waarmee je alle foto's kunt vastmaken. Wil je het iets rustiger houden en meer laten bleden in je interieur? Maak dan een mooie gallery wall met leuke posters en beelden die goed bij elkaar passen.