3 leuke én lekkere lunchgerechten 

Food door Britt

Nederlanders zijn gek op hun boterham met kaas tijdens de lunch. Wij snappen ook dat je daar ook een keer op bent uitgekeken. Er zijn namelijk heel veel lekkere gerechten waar je heerlijk van geniet tijdens de lunch. Wij zochten een paar lekkere recepten voor jou uit.

Lunchgerechten:

It’s a wrap 

De wrap. Een simpel ingrediënt, waar je veel kanten mee op kan. Restjes uit je koelkast of je favoriete ingrediënten, alles verwerk je in een wrap. Hieronder vind je een lekker gerecht als voorbeeld.

Tuna melt wrap

Ingrediënten voor twee wraps:

  • 1 blikje tonijn.
  • Een fijngesneden halve rode ui.
  • 3 eetlepels mayonaise.
  • ¼ van een komkommer, gesneden in blokjes.
  • ½ blikje mais.
  • 1 theelepel mosterd.
  • Kaas naar keuze.

Voeg alle ingrediënten, behalve de kaas, in een kom en mix. Bestrooi de kaas over de wrap en leg het tonijnmengsel erop. Vouw hem dicht en bak de wrap in een droge pan, aan alle kanten bruin. Smullen maar!

@chefannafrazer

Overnight oats 

Vele eten ‘overnight oats’ als ontbijt. Niet iedereen heeft zin in zo’n zwaar ontbijt, maar dat betekent niet dat je niet van dit lekkere gerecht kan genieten. We eten hem gewoon voor lunch. Overnight oats is havermout die je een nacht in de koelkast laat staan. Hierdoor krijgt het een soort ‘pudding achtige’ substantie. Het basisrecept is: 40 gram havermout, 150 gram melk naar keuze en een theelepel chiazaad. Dit zet je in de koelkast en dan kan je de volgende dag losgaan. Kies voor je favoriete fruit en top het af met kaneel, chocolade, pindakaas of kokosvlokken. Heerlijk!

Pizza toast 

Hailey Bieber ging er viraal mee en dat snappen wij totaal. Dit heerlijke lunchgerecht moet je proberen. Wat heb je nodig?

  • (Zuurdesem-) brood
  • Boter
  • Burrata
  • Een tomaat in schijfjes
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • Oregano
  • Chilivlokken
  • Marinara saus
  • Citroensap

Smeer het brood aan beide kanten in met wat boter. Rooster het brood aan allebei de kanten goudbruin. Leg de burrata op het brood, daarbovenop leg je de tomaat met olijfolie en besprenkel je met citroensap en zout. Warm de marinara saus op in een pannetje en grill de toast in de oven op 190 graden Celsius. Strooi na enkele minuten de Parmezaanse kaas over de toast en laat het nog even in de oven staan. Bedek de toast met de warme saus, nog wat Parmezaanse kaas (er bestaat niet iets als genoeg kaas), de oregano en chilivlokken. Buon appetito!

@chicago.dietitian