Houd je leren laarzen langer mooi met behulp van deze lifehacks

Life Hacks door Maj

Het is belangrijk om je leren laarzen goed te onderhouden, zodat ze langer meegaan en mooi blijven. Maar hoe verzorg je jouw pareltjes nou het beste? Wij delen onze favoriete lifehacks om je leren laarzen langer mooi te houden!

1. Een extra zool

Je loopt altijd op je zolen en zet hier de meeste kracht, daardoor kunnen de zolen ook sneller beschadigen. Zonder zolen heb je ook geen mooi paar leren laarzen, dus belangrijk om deze goed te verzorgen. Dit doe je natuurlijk door voorzichtig om te gaan met je schoenen, maar er bestaat ook een fijne lifehack om je zolen goed te onderhouden. Hiervoor moet je wel even langs de schoenmaker (het is het echt waard). Je kunt namelijk een extra zool bevestigen aan de schoen, hierdoor slijten je laarzen minder snel. Als je echt zuinig wil zijn op je boots, is dit wel dé oplossing.

2. Schoenspanner

Een schoenspanner zorgt ervoor dat je laarzen in vorm blijven. Zo ontstaan er minder kreukels in het leer en zakken de laarzen minder snel uit. Elke avond na het dragen van je laarzen, kun je hier een schoenspanner inzetten. Ideaal toch om wat langer te blijven genieten van je laarzen?

3. Laat je laarzen altijd goed drogen

Wanneer je bijvoorbeeld buiten in de regen hebt gelopen, is het wel belangrijk dat je de laarzen goed laat drogen. Zet ze niet onder de verwarming neer, hierdoor droogt het leer uit en krijg je kreukels. Droog ze gewoon op kamertemperatuur. Zijn de laarzen van binnen ook vochtig? Doe er dan wat oude kranten in.

4. De juiste verzorging voor je laarzen

Last but not least, is het des te belangrijk om je laarzen goed te verzorgen. Let wel op, want we hebben het hier over leren laarzen en deze verzorging geldt niet voor alle materialen. Altijd goed om te kijken voor welk materiaal je welke producten moet gebruiken.

Zijn je laarzen gemaakt van glad leer? Het kan zijn dat je laarzen hierdoor sneller uitdrogen. Wanneer je je laarzen een schoonmaakbeurt wilt geven, is het goed om ze eerst even helemaal schoon te maken. Doe dit met een reinigingsschuim of een vochtig doekje. Vervolgens kun je het leer poetsen. Gebruik daarna nog even een beschermde spray, zodat je laarzen weer even mee vooruit kunnen. Wanneer je laarzen van lak leer hebt, moet je vooral goed opletten welke spray je gebruikt. Sommige sprays zijn niet direct geschikt voor lakleren laarzen.