De leukste vlechten die je gemakkelijk bij jezelf maakt

Beauty & Mode door Britt

Ben je het zat om je haar los te dragen? Of is je haar eigenlijk toe aan een wasbeurt? Kies voor een leuke vlecht! Simpeler dan je denkt en erg leuk. Er zijn ontzettend veel verschillende technieken om je haar te vlechten. Er zit er sowieso één tussen voor jou.

Laten we bij het begin beginnen: basis vlechten

Om verschillende soorten vlechten te maken, is het handig om eerst de basisvlecht onder de knie te hebben. Heb je die al onder de knie? Lees dan snel verder. Om een vlecht te maken, begin je met het haar in drieën te verdelen. Pak dan met je linkerhand het linker gedeelte van het haar op en breng deze over het middelste gedeelte heen. Dit herhaal je aan de rechterkant. Dus het rechter gedeelte haar gaat over het middelste gedeelte. Dit proces herhaal tot je door al het haar heen bent. Als dit lukt, probeer je met gemak andere leuke vlechten.

Dutch braid

We beginnen met de ‘Dutch braid’ oftewel: de Nederlandse vlecht. Deze bekende opvlecht lijkt uit je hoofd te komen. De ‘Dutch braid’ is het ouderwetse invlechten, zoals je het van vroeger kent. Schrikt misschien af, maar geen zorgen. Tijdens het vlechten pak je steeds kleine plukjes haar, deze voeg je toe aan de vlecht. Kies voor één grote vlecht of twee vlechten. Zeker het proberen waard.

@clairesbraidbar

Waterfall Twist

Deze vlecht lijkt heel moeilijk, maar geen paniek. De Waterfall Twist is eigenlijk helemaal geen vlechtmethode. Je draait je haar in twee delen om elkaar heen. Dit kan jij! Kijk rustig de tutorial en twisten maar.

Faux Fishtail

Weer een vlecht waar je indruk mee maakt. Voor deze vlecht hoef je niet te vlechten. Deze leuke haarstijl kan jij sowieso creëren. Heel leuk met een hoed, maar ook met twee vlechten.

@breannacohoonhair

Braided bun 

Deze is iets moeilijker dan de Faux Fishtail, maar dit gaat je ook lukken. Een classy knot, superleuke haarstijl voor je werk of voor naar een bruiloft.

@tokyoblondepasta

Short hair, don’t care 

Heb je niet zulk lang haar, maar wil je toch een leuke vlecht? Dan is dit de perfecte optie voor jou. Wij zouden bijna onze haren afknippen om deze look te rocken. Het lijkt alsof je superlang bezig bent geweest. Eigenlijk was je met vijf minuten klaar. Deze look probeer je natuurlijk ook met lang haar.

Lees ook: De leukste haarstijlen voor jouw dochter