De lekkerste smoothies voor in de vroege ochtend

Food door Esra

De dag beginnen met een heerlijke smoothie, dat klinkt toch als muziek in de oren? Er zijn heel veel diverse smoothie recepten. Van aardbeien tot wortels en van kiwi’s tot havermout: smoothies bevatten allerlei lekkere ingrediënten. Heb jij nou zin gekregen in een smoothie, lees dan snel verder! Wij delen namelijk de lekkerste smoothies om de dag goed mee te beginnen.

Tropische smoothie

We beginnen met een heerlijke, romige smoothie met mango en kokosyoghurt. Pak een blender en doe hier eerst 150 gram in stukjes gesneden mango, 150 milliliter kokosyoghurt, 50 gram ijsblokjes en een halve eetlepel limoensap in. Blend dit vervolgens tot een glad en romige smoothie. Vind je het nog niet zoet genoeg? Voeg er dan een beetje honing aan toe. En dan is de smoothie alweer klaar om opgedronken te worden. Geniet ervan!

Groene smoothie

Deze vitaminerijke smoothie geeft jou een boost in de ochtend. Snijd een halve kiwi, halve banaan en een halve avocado in stukken en doe deze in de blender. Voeg hier 50 milliliter yoghurt en 75 milliliter sinaasappelsap aan toe en blend het goed door elkaar tot een glad en romig geheel. Voeg om het iets zuurder te maken eventueel een beetje citroensap toe en blend het opnieuw even door elkaar. Dat wordt smullen!

Lees ook: Met deze gezonde ontbijtjes begin je de ochtend goed

Oranje smoothie

Deze heerlijke, oranje smoothie maakt jouw ochtend gegarandeerd een stukje beter. Begin met het raspen van 35 gram wortel en doe dit in de blender. Voeg hier 75 milliliter sinaasappelsap aan toe en blend dit goed door elkaar tot een glad geheel. Vervolgens voeg je hier ¼ in stukken gesneden banaan, 75 gram mango en 75 gram yoghurt aan toe en blend je het opnieuw goed door elkaar. Wanneer de smoothie glad en romig is, is het klaar om opgedronken te worden. Lekker, hoor!

Eiwitrijke smoothie

Tenslotte delen wij nog een heerlijke smoothie voor degene die houden van een eiwitrijke smoothie. Snijd eerst 1 banaan in stukjes en doe dit in de blender. Voeg hier vervolgens 1 eetlepel 100% pindakaas, 15 gram vanille-eiwitpoeder, 30 milliliter koude espresso (of 1 zakje espressopoeder) en 60 milliliter melk aan toe. Blend dit goed door elkaar tot een glad geheel. Ideaal voor de sporters onder ons die niet alleen gezond en lekker willen ontbijten, maar daarbij ook hun eiwitdoel willen behalen. Geniet ervan!

Lees ook: Van havermelk tot amandelmelk: wat is het verschil tussen al die soorten melk?