De lekkerste snacks om zelf te maken voor oud & nieuw
Om 2023 goed af te sluiten en 2024 goed in te luiden zijn lekkere snacks essentieel. Heerlijk om daar samen met je vrienden of familie van te genieten. Ben jij meer fan van hartig of zoet? Wij delen de lekkerste snacks om zelf te maken voor een gezellig en verrukkelijk oud & nieuw.
Lees ook: De lekkerste feestelijke dessertrecepten maak je zo
Kniepertjes (40 stuks)
Stap 1
Allereerst begin je met het mixen van 250 gram boter, 350 gram witte basterdsuiker en 2 zakjes vanillesuiker tot een glad beslag.
Stap 2
Voeg nu 2 eieren 1 voor 1 toe aan het beslag en mix het steeds weer goed door elkaar.
Stap 3
Als laatste voeg je ook nog 500 gram bloem aan het beslag toe, waarna je het beslag mixt tot een deeg. Mocht het deeg te droog zijn, dan voeg je er een eetlepel koud water aan toe.
Stap 4
Klaar? Maak dan ongeveer 40 balletjes met de grootte van een walnoot en zet deze een uur in de koelkast.
Stap 5
Dan is het tijd om de echte kniepertjes te gaan maken. Zet hiervoor eerst het kniepertjes ijzer aan en vet deze in met bakspray. Doe vervolgens 1 bolletje deeg in het kniepertjes ijzer en bak het ongeveer 1 minuut totdat het een goudbruine kleur krijgt.
Stap 6
Haal het kniepertje eruit en laat het afkoelen op een rooster. Mocht je de kniepertjes willen oprollen, doe dat dan direct wanneer ze uit het ijzer komen.
Stap 7
Geniet van deze heerlijke kniepertjes!
Kipkerrie in bladerdeeg (8 stuks)
Stap 1
Allereerst zet je de over aan op 200 graden.
Stap 2
Doe ongeveer 150 gram kipfilet in een pan met water en doe hier een half bouillonblokje bij. Kook dit voor ongeveer 12 minuten totdat de kipfilet goed gaar is. Vervolgens haal je het eruit en laat je het even goed uitlekken.
Stap 3
Heb je het goed laten uitlekken? Dan mag je nu met een vork de kipfilet uit elkaar trekken tot pulled chicken.
Stap 4
Pak nu 1 takje verse peterselie en hak deze fijn. Voeg dit vervolgens, samen met 2 theelepels kerriepoeder, een snufje peper en zout en 1 eetlepel roomkaas, toe aan de kipfilet en meng het goed door elkaar.
Stap 5
Pak daarna vier vellen bladerdeeg en snijd ze allemaal doormidden in twee rechthoeken. Besmeer nu één zijde met een beetje van het kip kerrie mengsel en in de andere zijde snijd je een paar insnijdingen.
Stap 6
Wanneer je met beide zijdes klaar bent, vouw je deze twee over elkaar heen en druk je de zijkanten goed aan elkaar vast met een vork.
Stap 7
Nu is het tijd om ze in de over te bakken. Leg daarom het gevulde bladerdeeg op de bakplaat met bakpapier en bestrijk het hapje met een geklopt ei. Bak ze vervolgens 15 minuten gaar en goudbruin.
Stap 8
Genieten!
Ook lekker: 2x heerlijke recepten voor de schattigste snacks
Belegde bruschetta
Stap 1
Zet de oven aan op 180 graden
Stap 2
Pak nu 1 ciabattabrood en snijd deze in stukken van 1 centimeter dikte. Verdeel ze over de bakplaat met bakpapier en smeer ze in met olijfolie. Strooi daar vervolgens een beetje zout en peper overheen.
Stap 3
Gedaan? Rooster het brood dan 10 minuten in de oven totdat ze een mooie goudbruine kleur krijgen.
Stap 4
Je hebt nu keuze uit twee verschillende soorten beleg:
Citroenricotta en pistache:
Pluk de blaadjes van 1 bosje basilicum en hak hiervan de helft fijn. Meng dit met 250 gram ricotta, de rasp en sap van een halve citroen, 12,5 gram gehakte pistachenoten en een snufje zout en peper goed door elkaar. Vervolgens beleg je de ciabatta-toastjes hiermee. Als finishing touch strooi je er nog wat pistachenootjes overheen en steek je overal nog een basilicum blaadje in.
Tomaat met parmaham
De andere verrukkelijke optie is om de ciabatta-toastjes te beleggen met stukjes tomaat, ingelegde rode ui, gerapte Parmezaanse kaas en reepjes parmaham.