Zo maak je zelf de lekkerste milkshakes

Food door Esra

Wie is er nou geen fan van milkshakes? Ze zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook nog eens super lekker. En daar komt bij dat ze super makkelijk zijn om zelf te maken. Daarom delen wij hier 5 recepten om zelf de lekkerste milkshakes te maken.

Gezouten karamel pretzel milkshake

Je begint eerst met het platstampen van 10 mini pretzels totdat deze helemaal verkruimeld zijn. Doe dit in een kom en voeg hier 375 milliliter vanille-ijs, 30 milliliter volle melk, 30 milliliter karamelsaus en een snufje zout aan toe. Mix dit vervolgens voor ongeveer 2 minuten goed door elkaar tot een egale milkshake. Pak nu een glas, versier de binnenkant met een beetje karamelsiroop en giet de milkshake erin. Top het af met een toef slagroom en strooi daar wat karamelsiroop en verkruimelde pretzels overheen. Smullen!

Kersen vanille milkshake

Zin in een fruitige milkshake? Pak dan een kom en doe daar 375 milliliter vanille-ijs, 30 milliliter melk en ongeveer een handvol pittenvrije kersen in. Mix deze door elkaar tot een egale milkshake. Versier hierna de binnenkant van een glas met een beetje kersensiroop en giet de milkshake erin. Spuit er nog een toef slagroom op, strooi er wat kersensiroop overheen en top het af met een kers. Bon appetit!

Lees ook: Deze pumpkin spice hot chocolate moet je proberen

Strawberry shortcake milkshake

Een strawberry shortcake milkshake is ook een fruitige milkshake, maar dan in combinatie met een heerlijke cake. Allereerst begin je met het verkruimelen van 30 gram (kant-en-klare) poundcake. Deze doe je in een kom en daar voeg je 375 milliliter aardbeienijs, 30 milliliter melk en 30 gram in stukjes gesneden aardbeien aan toe. Mix het geheel tot een egaal mengsel en giet het in een glas dat aan de binnenkant versierd is met aardbeiensiroop. Top het af met een toef slagroom en strooi daar wat aardbeiensiroop en verkruimelde poundcake overheen.

Boozy milkshake

Ben jij 18+ en heb je zin in een milkshake met alcohol? Doe dan 375 milliliter vanille-ijs en 100 milliliter cream likeur, zoals Baileys of Sheridan’s, in een blender en mix het goed door elkaar. Top het af met een toef slagroom en smullen maar!

Pindakaas milkshake

Fan van de smaak van pindakaas? Dan ga je deze milkshake zeker lekker vinden. Mix eerst 375 milliliter vanille-ijs, 30 milliliter melk en een grote eetlepel pindakaas goed door elkaar. Top het af met een toef slagroom en strooi daar nog wat verkruimelde pinda’s overheen.

* Mocht de milkshake te dik zijn, voeg er dan nog wat melk aan toe. En andersom maak je de milkshake juist dikker en romiger door er meer ijs aan toe te voegen.

Lees ook: De lekkerste zelfgemaakte desserts voor een vriendinnenavond