DIY: maak zelf een wandplank

Hobby door Maj

Zin om je huis een upgrade te geven? Wandplanken kunnen heel veel verschil maken in je interieur. Je kunt hier leuke decoratie opzetten, zoals koffieboeken en kandelaren en het staat een stuk gezelliger in huis. Hoe leuk zou het zijn om deze wandplank zelf te maken? Wij leggen het je stap voor stap uit!

1. Floating planken

Oftewel, zwevende wandplanken. Deze kun je zelf maken en staan super leuk op een kinderkamer of bijvoorbeeld in de keuken.

 

2. Wandplank met vakken

Wil je echt een artwork aan je muur? Dan is deze wandplank met vakken heel erg leuk. Hier kun je veel decoratie in kwijt en het geeft je interieur een hele andere uitstraling.

 

3. Hangende wandplank

Eerst zaag je een mooie plank op maat, vervolgens hang je deze aan een leren band waarin je aan beiden kanten twee gaatjes aan de bovenkant hebt gemaakt. Hang twee haken aan de muur en je wandplank is klaar om gedecoreerd te worden!

 

4. Wandplank met betonlook

Houd jij van stoer en industriel? Dan is deze DIY wandplank met betonlook wat voor jou!

 

5. Boomstam wandplank

Last but not least, deze robuuste wandplank gemaakt van een boomstam. Bekijk in onderstaande DIY hoe je deze zelfmaakt, super leuk in een Scandinavisch interieur bijvoorbeeld!

 

Weg met die kale muren met behulp van deze 5 wanddecoratie tips