Zo start jij met een goed gevoel het nieuwe jaar

Lifestyle door Maj

Het is alweer 3 januari en dat betekent: het nieuwe jaar 2024 is van start gegaan. Je begint het jaar wel net even wat lekkerder als je een aantal dingen goed op een rij hebt staan. Wij geven je een aantal tips mee om met een goed gevoel 2024 in te gaan!

1. De grote schoonmaak

Je begint het jaar zo prettig als je huis opgeruimd en schoon is. Een opgeruimd huis zorgt namelijk voor een opgeruimd hoofd. Pak die stofzuiger en dweil erbij en zet een lekker muziekje aan! Vergeet verder ook niet de keukenkastjes, want die ga je straks in alle drukte niet meer zo snel schoonmaken. Verder werkt het ook lekker om meteen je kledingkast even uit te zoeken. Heel het huis even onder de loep nemen. Wie weet heb je ook wel zin om een nieuwe touch aan je interieur te geven met bijvoorbeeld leuke nieuwe kussentjes, een mooie plant of een lekkere geurkaars.

2. Maak to do lijstjes en werk naar je doelen toe

Wat wil je allemaal bereiken in 2024 en wat zijn to do's die je echt niet mag vergeten? Tijd om een nieuwe agenda te kopen en je planning weer even helemaal op orde te maken. Maak ook een aparte bladzijde met alles wat je graag zou willen bereiken, zodat je naar je doelen toe kunt werken.

3. Maak een recap van 2023

Soms gaat de tijd zo snel en vergeet je wat er allemaal is gebeurd in 2023. Het kan zo leuk zijn om terug te kijken op het jaar en voor jezelf er even bij stil te staan. Maak bijvoorbeeld een fotoboek met je favoriete gebeurtenissen, super leuk om van elk jaar een boek te hebben voor later!

4. Schrijf op wat je gelukkig maakt 

Waar ben je dankbaar voor en wat geeft jou motivatie? Schrijf op wat je gelukkig maakt en waar je je meer op wilt focussen in 2024. Je kunt natuurlijk ook voor jezelf nagaan waar je minder meebezig wilt gaan zijn en wat je ongelukkiger heeft gemaakt. Zo reflecteer je een jaar vol ups en downs en wordt je uiteindelijk alleen maar sterker.

5. Gezonde voornemens

Het voelt altijd fijn om het jaar te beginnen met een gezonde maaltijd en een heerlijke wandeling. Verder is het ook goed om voldoende slaap te pakken (8 uur) en veel te bewegen. Maak voor jezelf een schema, zodat je deze lifestyle lang kunt volhouden.