Leuke gevulde broodtrommels voor de kids

Food door Esra

Als ouder heb je het beste met je kind voor en wil je natuurlijk dat je kind genoeg en gezond eet. Als je kind nog jong is en niet zelf zijn broodtrommel vult, zijn er veel manieren om de trommel goed, gezond én leuk te vullen. Hulp nodig ter inspiratie? Wij delen de lekkerste ideeën voor een leuke gevulde broodtrommel.

Fruit mag niet ontbreken in de broodtrommel 

Een broodtrommel is niet af wanneer er geen fruit in zit. Fruit is niet alleen super gezond, het is ook nog eens super lekker en de keuze is reuze. Er is dus voor elk kind wel wat wils. Voeg daarom elke dag minimaal één stuk fruit toe aan de broodtrommel.

Niet te vergeten: brood

Brood mag natuurlijk niet ontbreken in de broodtrommel. Beleg één of meerdere boterhammen met iets wat jouw kind lekker vindt en stop het in de trommel. Het beste is om te kiezen voor een gezond beleg of zorg in ieder geval voor een goed balans met de rest van de inhoud.

Vervanging voor brood

Mocht jouw kind geen fan zijn van brood, kijk dan naar de andere mogelijkheden om een boterham mee te vervangen. Kies bijvoorbeeld voor een volkoren cracker of maiswafel. Deze zijn gezond, lekker en er zijn genoeg ingrediënten om het mee te beleggen. Denk aan een cracker met kaas of een maiswafel met pindakaas en banaan. Smullen!

Lees ook: 7x lekkere en gezonde lunchrecepten

Maak het aantrekkelijk

Veel kinderen bepalen voordat ze een hap hebben genomen al of ze iets wel of niet lekker vinden. Het is daarom slim om het eten in de broodtrommel er aantrekkelijk uit te laten zien. Neem een voorbeeld aan de afbeeldingen hieronder. Uiteindelijk eten ze ‘gewoon’ een boterham met pindakaas of chocopasta met wat fruit, maar voor de kids is het direct een hele andere beleving.

Heerlijke smoothie

Smoothies zijn een hele slimme manier om snel en makkelijk groentes en fruit binnen te krijgen. Daarnaast is de keuze uit verschillende smoothies groot: er zijn heel veel diverse recepten. Maak er één die jouw kind lekker vindt, giet het in een kleine, gesloten beker en stop het in de trommel.

Een lekkernij als verrassing

Natuurlijk is het belangrijk dat kinderen gezond eten, maar dat betekent niet dat ze nooit iets ongezonds mogen eten. Stop daarom af en toe eens een lekkernij in de broodtrommel. Denk aan een mini donut, frozen yoghurt bite of een ander koekje of snoepje. Jij weet vast wel waar je je kind blij mee maakt.