Een tip voor 1 januari: dit is hét ultieme katerontbijt

Food door Maj

Nieuwjaarsdag kan een dag zijn waarop je gezellig naar vrienden en familie gaat of het kan juist een hele luie en slome dag zijn. Welke van de twee het ook is: een lekker katerontbijt kan zeker geen kwaad! Wij delen onze favoriete kater recepten!

1. English breakfast

De dag starten met een English breakfast is als je een kater hebt het beste wat je kunt doen. Dit betekent: eieren, worstjes, bonen en een geroosterd broodje. Er zitten in dit ontbijt veel koolhydraten en die zorgen ervoor dat je suikerspiegel weer wordt aangevuld na het drinken van alcohol. Je zult je dus zeker beter voelen door dit (zware), maar stiekem toch lekkere ontbijt. Dus vul je boodschappenlijstje maar vast aan!

2. Honing

Nu hoor ik je denken: honing? Yes, je leest het goed. Honing bevat fructose en fructose helpt aceetaldehyde af te breken. Aceetaldehyde is een stofje waarin de alcohol wordt omgezet in je lichaam, deze zorgt dus ook voornamelijk voor alle klachten die je ervaart. De suiker uit de honing zorgt er dus voor dat je je snel beter gaat voelen! Broodje honing dan maar?

3. Smoothie

Een smoothie bevat vaak veel voedingsstoffen, die na een avondje gezelligheid weer moeten worden aangevuld. Neem bijvoorbeeld een groene smoothie met avocado, spinazie en appel. Zo blijf je gehydrateerd en neem je meteen een vitamine bommetje tot je.

4. Avocado

Avocado geeft je een kaliumboost, goed om dit weer aan te vullen op 1 januari. Ook eiwitten heb je nodig voor je katerontbijt. Combineer deze twee door een lekker eitje te bakken met smashed avocado. Aftoppen met feta kaas, super lekker en ook nog eens gezond!

Een frisse start in het nieuwe jaar maken

En als je dan toch bezig bent om van 1 januari nog een leuke dag te maken, kun je ook aan de gang gaan met je goede voornemens. Maak een frisse start in het nieuwe jaar door een goed stappenplan te maken voor 2024. Stel jezelf de vraag wat je wilt bereiken, wanneer en waarom. Ook kun je jezelf belonen bij elk behaald doel. Ga aan de slag met je eigen journal, om zo je doelen te bereiken en waar je natuurlijk ook van je fouten kan leren.

Verder is het ook heerlijk (als je het aankan) om aan de slag te gaan met de grote schoonmaak. Maak alle kastjes schoon, zoek je papieren uit, haal de stofzuiger door je huis en poets de badkamer. Zo start je heerlijk met het nieuwe jaar en loop je niet achter de feiten aan.

Goede voornemens blijven lastig om vol te houden, maar probeer gemotiveerd 2024 in te gaan met bovenstaande tips! Happy new year!