De mooiste wintersportgebieden in Oostenrijk

Lifestyle door Maj

De zon die op je gezicht schijnt, het prachtige landschap en de rust die over je heen komt. Iedereen die dol is op wintersport, zal dit zeker herkennen. Soms kan het alleen overweldigend zijn welke gebieden je allemaal kunt bezoeken voor een wintersport vakantie. In Oostenrijk vind je de mooiste wintersportgebieden waar je de hele week goed kunt vertoeven. Wij delen onze top 5!

1. Ski Arlberg

Ski Arlberg ligt op de grens van Tirol. Je hebt er prachtige wintersportgebieden, zoals het mooie St. Anton am Arlberg. Ski Arlberg is super goed bereikbaar, want het is het eerste goede wintersportgebied die je tegenkomt tijdens je rit richting Oostenrijk.

 

2. Het SkiCircus 

Het SkiCircus is een must om te bezoeken als je gek bent op wintersport. Het bestaat uit vier dorpen, namelijk Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn. Een fijne plek voor beginners, maar als je toch al een stapje verder wilt gaan is er ook genoeg uitdaging. Oh, en niet te vergeten: de gezelligheid staat hier op één!

 

3. Ischgl

Ischgl is een populair wintersportgebied in Oostenrijk. Er is sneeuwzekerheid, 200 pistekilometers en echt te gekke après-ski!

 

4. Fügen

Fügen is een heel leuk skigebied en ligt super dichtbij de snelweg naar Innsbruck. Leef je uit, bezoek de prachtige pistes en geniet van het zonnetje die op je gezicht schijnt! Zeker de moeite waard om te bezoeken als je een wintersport fanaat bent.

 

5. Schladming 

Schladming is een heel leuk gebied om te bezoeken voor families. Het is nog niet zo populair in Nederland, maar toch is dit een heel mooi en kindvriendelijk skigebied in het oh zo mooie Oostenrijk.