Zo haal je een oud restje kaars uit je kandelaar

Life Hacks door Maj

Je herkent het vast wel: er blijft een oud restje kaars in je kandelaar achter. Zo jammer en zonde! Geen paniek, want wij hebben dé lifehack om een oud restje kaars uit je kandelaar te verwijderen en zo doet je dat.

Kaarsvet verwijderen uit je kandelaar

De kaarsresten bevriezen

Zijn er kaarsresten achtergebleven na een avondje gezellig de kaarsjes aan tijdens kerstavond? En kun je de kandelaar nu niet meer gebruiken? Welke.nl to the rescue! Zet de kandelaar een nachtje in de vriezer en de volgende ochtend kun je het kaarsvet er weer makkelijk afhalen. Zo kun je de kandelaar weer gebruiken en er een andere kaars inzetten. Super handig toch?

Kokend water gebruiken

Probeer eerst de grove stukken kaarsvet weg te halen. De kleine restjes zijn wat lastiger om te verwijderen, maar je kunt dit wel proberen met kokend heet water. Giet kokend water over het kaarsvet, laat het vervolgens even weken en daarna kun je het kaarsvet zo loshalen. Je kunt dit een aantal keren herhalen, totdat het kaarsvet helemaal los is geweekt.

Föhnen

Je leest het goed, voor deze lifehack heb je een föhn nodig. Houd de föhn een tijdje op het kaarsvet. Je zult merken dat het zachter wordt en je het makkelijk van de kandelaar kunt verwijderen. Ideaal toch?

Kaarsvet verwijderen uit textiel

Wanneer het kaarsvet uit je kandelaar druipt, kan het voorkomen dat het kaarsvet ook is gemorst op je nieuwe tafelkleed, het tapijt of je bank. Wij delen ook hiervoor een aantal handige hacks.

Kaarsvet verwijderen uit je tafelkleed

Oh no! Je mooiste tafelkleed of kledingstuk zit onder het kaarsvet. Leg het textiel voor 30 minuten in de vriezer en schraap het kaarsvet eraf. Leg daarna bakpapier op de plek en strijk eroverheen om de laatste restjes te verwijderen. Even wassen en je textiel is weer helemaal fris.

Kaarsvet van je bank verwijderen

Geen paniek, want dit is heel simpel op te lossen. Leg een plastic zak met ijsklontjes op het kaarsvet tot het hard is geworden. Haal de wax voorzichtig weg en leg er een vel bakpapier of keukenpapier overheen. Strijk hier wederom met een strijkijzer overheen totdat het kaarsvet aan het papier blijft kleven. Bestrooi de vochtige plek met baking soda om het vocht weg te drijven en zuig daarna de baking soda op met de stofzuiger.

Kaarsvet verwijderen uit je tapijt

Leg een vel bakpapier op het kaarsvet en strijk er met een strijkijzer eroverheen. Het kaarsvet wordt dan opgenomen door het bakpapier en je tapijt is weer zo goed als nieuw!