De lekkerste feestelijke dessertrecepten maak je zo

Food door Maj

Bij het kerstdiner hoort natuurlijk ook een heerlijk feestelijk dessert, want na al die gerechten heb je vast wel trek in een lekkere zoete snack. Wij delen onze favoriete dessertrecepten!

1. Chocolade lava cake

Iedereen is toch dol op chocolade? Hiermee maak jij zeker iedereen happy mee. Met dit recept maak je vier chocolade lava cakes en dit heb je ervoor nodig: 2 eidooiers, 2 eieren, 100 gr chocolade, 60 gr suiker, 100 gr boter, 20 gr bloem en 40 ml slagroom. Verwarm eerst de oven voor op 170 graden. Smelt nu de boter in een pannetje en hak de chocolade fijn. Klop de eidooiers met de eieren en suiker totdat het een luchtig mengsel is. Laat de gehakte chocolade smelten samen met de boter in de pan. Voeg daarna het chocolademengsel, eimengsel en de bloem samen. Spatel rustig door elkaar. Vet de vormpjes in met gesmolten boter en bestrooi de vormpjes aan de binnenkant met kristalsuiker. Vul daarna de vormpjes ¾ met het beslag. Bak de cakes in 14 minuten gaar. Klop alvast de slagroom gemengd met de suiker goed luchtig. Als de chocolade lava cakejes gaar zijn, garneer je ze met slagroom, dat wordt genieten!

 

2. Pornstar Martini dessert

We kennen allemaal wel de Pornstar Martini, een heerlijke zoete cocktail. Maar als dessert is het ook echt een topper! Voor dit dessert heb je best veel ingrediënten nodig. Ook is het geen makkelijk en snel dessert om te maken. Heel leuk om mee aan de slag te gaan als je het leuk vindt om te bakken, maar houd er rekening mee dat het wel wat tijd kost. Dus als je te druk bent met het kerstdiner, plan het de voorbereidingen voor het dessert goed in! Hier lees je het uitgebreide recept van dit dessert, kerstmuziekje aan en smullen maar!

 

3. Chocolade mousse

Chocolade mousse vindt toch iedereen heerlijk? Dit heb je nodig voor vier personen: 150 gr pure chocolade, 200 ml slagroom, 5 eiwitten, 100 gr frambozen, een chocoladekransje ter decoratie. Begin met het opkloppen van de slagroom. Vervolgens smelt je de pure chocolade au bain marie. Klop de eiwitten goed stijf in een kom en schep de afgekoelde chocolade er doorheen. Laat de mousse voor minimaal twee uur opstijven in de koelkast. Pak een mooi champagneglas erbij en schep de mousse in de glazen. Top af met frambozen en een chocoladekransje. Super makkelijk te maken en echt heerlijk voor de zoetekauwers onder ons!