De lekkerste zelfgemaakte desserts voor een vriendinnenavond

Food door Esra

Gek op desserts? Dat komt goed uit, want wij hebben twee heerlijke dessert recepten voor jou. Nodig je vriendinnen uit voor een gezellige vriendinnenavond. Samen maken jullie de lekkerste desserts, waarna jullie er heerlijk van genieten. Veel plezier en geniet ervan!

Stroopwafel taco’s als dessert

Niet alleen is het makkelijk om te maken, ook smaakt nog eens verrukkelijk. Daarom gaan we snel van start: we beginnen met een recept voor 4 personen.

Stap 1

Allereerst warm je 4 stroopwafels op. Doe dit door de stroopwafels om de beurt 20 seconden op 900 watt in de magnetron te leggen. Direct na de 20 seconden buig je de stroopwafel voorzichtig om een pollepel. Laat elke stroopwafel even afkoelen totdat ze weer hard zijn. Heb je dit bij alle 4 stroopwafels gedaan, dan ga je verder met het maken van de vulling.

Stap 2

Hiervoor mix je 125 gram mascarpone, 100 ml ongeklopte slagroom, een half zakje vanillesuiker en een eetlepel cacao tot een stijf beslag.

Stap 3

Vul nu de taco’s met je zelfgemaakte vulling, sprenkel er nog wat gesmolten chocolade en nootjes overheen en voilà: de stroopwafel taco’s zijn klaar om opgegeten te worden!

Tips: ben je niet zo’n fan van bovenstaande vulling? Kies dan zelf voor een ander vulling die je wél lekker vindt. IJs met gestampte M&M’s zijn bijvoorbeeld erg lekker.

Ook het proberen waard: Gek op de pornstar Martini? Zo maak je van deze cocktail een dessert

Oreo cheesecake

Het tweede recept vergt iets meer moeite, maar je krijgt er iets heel lekkers voor terug.

Stap 1

Zet voordat je begint met de Oreo cheesecake, de oven aan op 130 graden op hetelucht. En plaats, om ervoor te zorgen dat de lucht vochtig blijft, een bakje met water onder in de oven. Zo komen er minder snel scheuren in de cheesecake. Pak een springvorm van ongeveer 24 cm, vet deze in met een beetje boter en leg bakpapier op de bodem.

Stap 2

Dan begin je aan de oreo cheesecake! Mix allereerst 100 gram Oreo koekjes tot fijne koekkruimels en meng hier 30 gram gesmolten boter doorheen. Verdeel dit over de bodem, duw het goed plat met de achterkant van een lepel en zet het in de koelkast.

Stap 3

Klaar met stap 2? Dan mix je 300 gram roomkaas, 50 gram suiker en 2 eieren goed door elkaar. Na enkele minuten voeg je 100 gram crème fraîche, 1 eetlepel maïzenaboter en 50 gram fijngehakte Oreo koekjes toe en mix je het nogmaals goed door. Pak de springvorm uit de koelkast en giet het mengsel over de koekjesbodem.

Stap 4

Is de oven opgewarmd? Zet dan de oreo cheesecake voor 60 à 70 minuten in de oven. Hierna zet je de oven uit en laat je de cheesecake in de over staan met de deur op een kiertje.

Stap 5

Als hij is afgekoeld tot kamertemperatuur, dan zet je hem minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 6

Als finishing touch verdeel je eerst wat gesmolten chocolade over de bovenzijde van de cheesecake. Hier sprenkel je vervolgens stukjes Oreo en chocolade overheen. Snij nu de Oreo cheesecake in stukken en bon appetit!

Probeer ook eens: Dit is 'm: het recept voor de lekkerste ijskoffie ooit