Zo bereid je jouw kerstdiner tot in de puntjes voor

Food door Maj

Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze ook wel. Tijd dus om het kerstdiner voor te bereiden! Van het dekken van de tafel tot aan het dessert. Zo ga jij heerlijk ontspannend de kerstdagen in.

1. Menu voorbereiden

Voordat je begint, is het verstandig om een menu voor te bereiden. Hoeveel gangen wil je maken, ga je ook nog voor een amuse en wat word je voorgerecht? Schrijf het allemaal stap voor stap uit. Als je tijd over hebt is het ook super leuk om menukaartjes te maken, deze kun je bij het dekken van de tafel goed gebruiken ter decoratie.

2. Decoratie aanschaffen

Naast al het lekkere eten, is het bij een kerstdiner ook belangrijk om sfeer te creëren. Dit doe je met leuke kerstdecoratie. Koop bijvoorbeeld leuke plastic kerstballen, dinerkaarsen, mooie servetten en dennentakjes om de tafel mee te versieren. Servetringen maken je tafel vaak helemaal af! Je maakt deze ook zelf en hier lees je hoe je dit kan doen.

3. Boodschappen doen

Zet alle recepten die je wil maken op een rij en schrijf alle ingrediënten die je nodig hebt uit. Ga dus goed voorbereid naar de supermarkt en neem het lijstje mee. Zorg ervoor dat je ook een pen mee hebt of op je telefoon een lijstje maakt, zodat je kunt gaan afvinken. Plan wel ruim de tijd in voor dit rondje naar de supermarkt, want je bent wel even bezig... Nog een tip: bestel online, zo bekijk je rustig wat je allemaal nodig hebt.

4. Invriezen

De dag voor het kerstdiner kun je al een aantal dingen maken en invriezen. Denk aan een sausje of bijvoorbeeld de ragout. Soms heeft een dessert ook een nacht nodig om op te stijven en kun je die vast van te voren maken.

5. De kersttafel dekken

De één vind het fijn om dit voor het koken te doen en de ander na het koken, maar nu komt (vind ik) het leukste gedeelte: de tafel dekken. Laat je inspireren door Pinterest en wees creatief. Zet eerst alle glazen, borden en het bestek neer. Vervolgens decoreer je de tafel met kaarsen, de menukaartjes, servetten en andere leuke kerstige decoratie.

6. Koken

Doe je schort om, zet een muziekje aan en gaan! Print alle recepten uit en hang ze aan je keukenkastje, zodat je stap voor stap gaat koken. Relax en maak er iets leuks van!

7. Smullen maar!

Zet de kaarsjes aan, de kerstmuziek gezellig hard en nu is het tijd om ook voor jou te ontspannen! Eetsmakelijk!