Dit is waarom je nooit met nat haar moet slapen

Beauty & Mode door Maj

Je hebt het vast wel eens gehoord van je kapper of gelezen op het internet: slaap niet met nat haar. Je haar is dan veel kwetsbaarder en breekt sneller af. Iets wat we absoluut niet willen natuurlijk! Een extra reminder, want dit is waarom je nooit met nat haar moet gaan slapen.

Haaruitval en gespleten punten

Je haar is extra kwetsbaar als het nat is. Wanneer je met nat haar het bed in duikt, lig je natuurlijk op je kussen. Vervolgens beweeg je en kan het haar heel snel afbreken of uitvallen. We raden je dan ook niet aan om je haar te borstelen als het nat is, want ook dan is het kwestbaarder dan op droog haar. Doe je dit nou liever wel? Koop dan een goede wet brush, die is geschikt voor op nat haar.

Het haar droogt raar op

Doordat je haar nat is, kan het in de nacht heel raar opdrogen. Je maakt bepaalde bewegingen en je krijgt vouwen in je haar. Hierdoor moet je de volgende ochtend geheid je stylingtools er weer bijpakken. Ook dit kan weer zorgen voor meer beschadiging van het haar.

Je haar vastmaken terwijl het nat is

Maak je natte haren niet te strak vast in een staart of vlecht. Als het nog nat is, kunnen de haren namelijk uitvallen door het elastiek. Laat je haren dus echt eerst goed drogen, voordat je gaat slapen. Bovendien is het ook erg vervelend als je met een nat kussensloop midden in de nacht wakker wordt, brrr...

Zo moet het wel

Maar hoe moet het dan wel? Laat je haar sowieso goed aan de lucht opdrogen voordat je gaat slapen. Je kunt je haar ook gaan föhnen, maar gebruik dan wel een goede heat protection. Vervolgens is het beter om je haar vast te maken in een losse vlecht of staart. Gebruik geen elastiekje, maar een zachte scrunchie of knekkie. Zo breekt je haar veel minder snel af.

Een goed kussensloop is ook van belang. Er bestaan bijvoorbeeld zijden kussenslopen, die heel fijn zijn voor je huid en haar. Een zijden kussensloop zorgt voor weinig wrijving van het haar, hierdoor beschadigt je haar minder snel. Probeer je hier dus eens in te verdiepen, want dit kan ook heel veel uitmaken voor de toestand van je haar!

Verder is een goede verzorging niet geheel onbelangrijk, vooral tijdens de wintermaanden wanneer het koud is en veel regent. Gebruik altijd conditioner, een haarmasker en een verzorgende olie. Dit maak je haar heerlijk zacht en gehydrateerd.