Dankzij deze handige tips laat elke sticker los

Life Hacks door Maj

Het is erg frustrerend als een sticker resten achterlaat op bijvoorbeeld je nieuwe servies. Zelfs als de sticker eraf is, blijven er nog lijmresten achter. Welke.nl to the rescue, want dankzij deze handige tips laat elke sticker los!

1. Sticker losmaken met pindakaas

Pindakaas? Yes, je leest het goed! Je verwijdert de stickers erg gemakkelijk met pindakaas door de vetten die in pindakaas zitten. Smeer de sticker in met wat pindakaas en laat het een paar minuten intrekken. Vervolgens haal je de sticker eraf, super snel en makkelijk!

2. Föhnen

Een handige tip, omdat bijna iedereen wel een föhn in huis heeft liggen. Houd de föhn voor ongeveer 40 seconden op de sticker en je merkt al snel dat die makkelijker los gaat.

3. Nagellakremover 

Bij deze tip is het belangrijk dat je nagellakremover met aceton gebruikt. Breng een klein beetje nagellakremover aan op een doekje en wrijf ermee over de sticker. Doe dit tot de sticker helemaal verdwenen is. Pas natuurlijk wel op dat je geen bijtende producten gebruikt op een kwetsbare ondergrond.

4. Sopje

Maak een sopje met heet water en afwasmiddel. Leg het product met de sticker in het sopje en laat dit voor een kwartier/half uur weken (als het product ertegen kan). Als het goed is kun je de sticker er nu gemakkelijk af halen.

5. Alcohol

Gebruik kleurloze en suikervrije alcohol, zoals vodka. Wrijf de sticker in met de alcohol en laat het een tijdje intrekken. Et voilà, de sticker laat vanzelf los!

6. Azijn

Blijven er nog lijmresten achter? Dan kun je deze proberen weg te halen met wat azijn. Doe de azijn op een doekje en dep dit op de lijmresten. Laten intrekken en vervolgens schoonmaken met een sponsje.

7. Citroen

Het zuur in een citroen werkt goed om lijmresten te verwijderen, doe dus een beetje sap van de citroen op de lijmresten en laat dit even inwerken. Nu kun je de resten makkelijk verwijderen.

Een citroen komt dus altijd van pas! Er zijn veel dingen die je kunt schoonmaken met behulp van deze citrusvrucht zonder dat je het waarschijnlijk weet. Soms is een beetje citroen al goed om alles weer spic en span te krijgen in huis. Wij zetten daarom de 5 makkelijkste schoonmaak hacks met citroen voor je op een rij.

8. Terpentine

Ook met terpetine verwijder je overige lijmresten. Smeer de lijmresten in met wat terpetine. Vervolgens ga je er met een droge doek overheen en wrijf je alles weg. Handig!