Zo bescherm je jouw tuinmeubels tegen vorst

Life Hacks door Maj

Bij het aanschaffen van je tuinmeubels wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mee gaan. Ook in de herfst en winter is het belangrijk om ze goed voor te bereiden op de vorst, regen en sneeuw. Wij geven je maar al te graag advies om je tuinmeubels te beschermen tegen de vorst. Hier lees je onze tips!

1. Je tuinmeubels opbergen

Tuinmeubels zijn tegenwoordig goed beschermd en kunnen tegen veel weersomstandigheden. Toch is het beter om bepaalde maatregelen te ondernemen als het koude weer opkomst is. Eén daarvan is je tuinmeubels goed opbergen. Zet ze bij vorst binnen in de garage of in je tuinhuisje. Zorg wel voor genoeg verluchting (vooral bij hout), anders beschimmelen de meubels. Je brengt ook een laagje tuinmeubelbeits aan, dan blinken je meubels in de lente sowieso weer als nooit te voren!

2. Afdekken van je tuinmeubels

Niet genoeg ruimte om je meubels binnen een plaatsje te geven? Gebruik een beschermhoes om je (plastic of kunststof) tuinmeubels af te dekken. Dek nooit houten meubels af, zo voorkom je schimmel. Ook is het belangrijk om je meubels niet naast een warmtebron te zetten! Er ontstaan dan barsten in het hout.

Aluminium wordt tegenwoordig ook steeds meer gebruikt om tuinmeubels te maken. Het is super onderhoudsvriendelijk en makkelijk te reinigen. Je laat deze tuinset ook gerust het hele jaar buiten staan met een beschermhoes eroverheen.

3. Tuinmeubels verplaatsen

Zet de tuinmeubels niet in het gras neer, maar op je terras. Zo vermijd je groenaanslag op de poten. Als de poten al groen zijn geworden in de zomer, behandel je ze eerst even met een cleaner.

4. Hout beschermen

Hout staat prachtig in je tuin, maar is wel wat lastiger te behandelen. Zorg er dus voor dat je regelmatig je hout behandeld om de levensduur te verlengen. Smeer het hout minstens één of twee keer per jaar in met houtolie. Zo voorkom je vlekken en verkleuring. Ook smeer je het hout in met beits (kleurloos of gekleurd). Dit geeft je meubels meteen weer even een upgrade!

Maak je eigen tuinmeubels

Leuke tuinmeubels die ook nog een verplaatsbaar zijn, dat is toch ideaal? Maak zelf één of meerder leuke tuinbankjes van pallets! Door wat kussens erop te leggen maak je het lekker comfortabel. Ook kun je er een leuke tafel bij maken. Dit is toch de perfect tuin set voor warme zomerdagen? Makkelijk op te bergen, ideaal!