Is het beter om in de ochtend of avond te douchen?

Lifestyle door Maj

De één kan niet de deur uit zonder gedoucht te hebben in de ochtend en de ander zweert bij een warme douche voor het slapengaan. Je kijkt natuurlijk naar wat het beste past binnen jouw routine, maar wat is nou het beste voor je huid? Wij geven antwoord op deze prangende vraag.

Wat is het beste moment?

Een beetje een anticlimax, maar op welk tijdstip je een douche neemt, maakt niet heel veel uit. Het maakt wel iets uit voor je huid, maar kijk vooral naar persoonlijke hygiëne. Werk je de hele dag in het stof of op een plek waar je snel vies wordt? Dan is het beter en fijner om in de avond te douchen. Als je fris op kantoor wil verschijnen en jezelf even wakker wil schudden, dan is een ochtenddouche beter. We leggen nog wel even uit wat een ochtend- of avonddouche doet voor je huid.

In de ochtend douchen

Als je een vette huid hebt en iedere dag doucht, douche je beter in de ochtend. In de nacht maakt je huid talg aan, waardoor je huid er in de ochtend vettig uitziet. Door in de ochtend te douchen, spoel je de overtallige talg weg. Ook is het prettig om lekker wakker te worden met een frisse douche

In de avond douchen

Als je een droge huid hebt, douche je beter in de avond. In de nacht ontwikkel je namelijk olie en talg en door later te douchen, herstelt je huid overdag beter. Ook bevordert een avonddouche een betere nachtrust, dat is nog eens dubbel zo fijn.

Verzorging

Of je nou in de ochtend of avond een douche neemt, douche niet te lang en zeker niet te warm. Verwen jezelf na een douche ook altijd met een hydraterende crème, zodat je huid opnieuw gevoed wordt.

Ook is het goed voor je huid om af en toe te scrubben om de dode huidcellen te verwijderen en je huid te laten ademen. Zo komt er weer plek voor nieuwe huidcellen. Door te scrubben krijg je een glanzende en zachte huid en neemt je huid verzorgingsproducten veel beter op. Maak zelf een scrub met zeezout, kokos en amandelolie met behulp van de volgende stappen:

Benodigdheden:

  • 2 eetlepels zeezout
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel amandelolie

Zo maak je het:

  1. Maal het zeezout fijn met een vijzel.
  2. Vervolgens mix je de kokosolie met een staafmixer tot een romige substantie.
  3. Voeg de amandelolie en het zeezout toe en mix nog even een aantal seconden.
  4. Maak de huid een beetje vochtig en breng de scrub aan. Masseer het zachtjes in en laat het intrekken.
  5. Spoel de scrub af met lauwwarm water en droog het met een zachte handdoek door te deppen.