Met deze trucjes ben je zo van je verkoudheid af

Lifestyle door Maj

Je kunt je behoorlijk belabberd voelen als je een verkoudheid te pakken hebt. Waterige ogen, non-stop niezen, hoesten, proesten en niet meer fatsoenlijk kunnen ademen. Heel vermoeiend en daarom delen wij een aantal handige trucjes, waarmee jij zo van je verkoudheid af bent.

1. Drink genoeg water

Hydratatie is zeer belangrijk om snel te herstellen. Bescherm jezelf tegen uitdroging en laat koffie en alcohol even staan, dit droogt je lichaam namelijk uit. Iets wat je absoluut wilt voorkomen als je ziek bent. Kruidenthee met honing is wel een goede optie, de honing kan een verzachtende werking hebben bij keelpijn.

2. Warme douche 

Ga lekker warm douchen, zodat je even volledig kunt ontspannen. De stoom van de douche zorgt ervoor dat het slijm loskomt. Je kunt natuurlijk ook echt even gaan stomen om alles los te maken.

3. Leef gezond

Ook gezond eten is echt een must. Je lichaam moet voorzien worden van goede voedingstoffen om beter te worden. Groenten en fruit zijn belangrijk of maak bijvoorbeeld een lekkere en gezonde smoothie boordevol vitaminen voor als je wat minder trek hebt. Verder zou ik zeker stoppen met roken. De rook irriteert je slijmvliezen waardoor de klachten erger kunnen worden.

4. Ontspannen

Klinkt logisch, maar toch gaan mensen vaak te snel door als ze een verkoudheid te pakken hebben. Het is echt belangrijk om te rusten en veel te slapen. Slapen is het beste medicijn en ga lekker op tijd naar bed. Maak er gewoon even een me-time moment van door echt even de tijd voor jezelf te nemen. Je lichaam heeft alle energie nodig om tegen de virussen te vechten. Wacht met actief dingen doen tot je weer opgeknapt bent en ga dan pas weer de deur uit, op deze manier besmet je ook geen andere mensen.

5. Stomen

Slapen met een verstopte neus is erg vervelend. Als je continu moet hoesten of niet goed kan ademhalen kan je proberen om voordat je naar bed gaat even de stomen met een warme douche of een stoombadje. Je kan boven een teiltje met koken water en een handdoek boven je hoofd vanaf huis stomen. Ook kan een extra kussen ervoor zorgen dat je rechtop slaapt, zodat je neus minder snel verstopt raakt.

6. Muntthee is goed voor je immuunsysteem

Munt bevat stofjes die een boost voor je immuunsysteem geven en bescherming bieden tegen ontstekingen. Verse munt zit vol met vitamine C, vitamine E, calcium en fosfer. Daarnaast heeft munt een aantal antibacteriële en antivirale eigenschappen. Verse muntthee is dus het perfecte drankje als je je verkouden of grieperig voelt!