Welk keukengerei heb je nou eigenlijk echt nodig?

Food door Maj

Ga je verhuizen of voor het eerst op jezelf wonen? Dan heb je waarschijnlijk nieuw keukengerei nodig. De keuze is reuze en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn een aantal essentials die je zeker niet wilt missen en in je keukenkastjes moet hebben liggen. Wij delen onze 10 favorieten!

1. Messen

Een goed koksmes en scherp broodmes is erg belangrijk om in je keukenlade te hebben liggen. Verder kunnen een paar simpele aardappelschilmesjes ook niet ontbreken. Hiermee kun je groente en fruit schillen, maar ook bijvoorbeeld bloemen schuin afsnijden. Zorg er dus voor dat je messen collectie compleet is, zodat je meteen de keukenprinses kunt uithangen in je nieuw paleisje.

2. Pannen

Pannen kunnen natuurlijk niet ontbreken in een keuken. Probeer hier goed voor te sparen en niet de goedkoopste pannen te kopen, want daar ga je zeker verschil in merken. Een aantal pannen die wel zeker een must zijn: een koekenpan om in te bakken, een fijne steelpan en een soeppan.

3. Bakspatel

Bij nieuwe pannen heb je natuurlijk ook een fijne bakspatel nodig. Een houten spatel is vaak handiger dan een plastic variant, doordat deze niet gaat smelten. Het lijkt minder flexibel, maar werkt net zo fijn. Handige tip als je langer wilt doen met je spatel!

4. Theedoeken en handdoekjes

Dan theedoeken en handdoeken, wel zo fijn om aan je keuken stash toe te voegen. Hiermee kun je al het het keukengerei afdrogen en natuurlijk sowieso een musthave om je handen mee af te drogen.

5. Snijplank

Een snijplank kan ook zeker op je uitzet checklist. Je kunt bijvoorbeeld voor een mooie bamboe snijplank gaan. Bamboe is duurzamer en ze blijven lang mooi. Gewoon bij de Ikea te koop!

6. Serveertang

Een serveertang is niet per se essentieel, maar wel mega handig! Hiermee kun je spaghetti opdienen of dingen draaien in de koekenpan. Ook handig om dingen uit een kookpan te hengelen, zoals kruiden die kort moeten trekken enzovoort. Eigenlijk komt die vaak van pas, wanneer jij niet je vingers wilt verbranden!

7. Vergiet

Een vergiet maakt het een stuk relaxter in de keuken: spoel je groente af of giet je pasta af zonder je vingers te verbranden. Zoveel handiger en sneller! Ga voor een vergiet met veel gaatjes en een voetje aan de onderkant.

8. Ovenschaal

Een ovenschaal is ook erg belangrijk in de keuken. Vooral als je van ovengerechten houdt is dit erg fijn. Koop verschillende formaten, zodat je verschillende gerechten kunt maken. Oh, en natuurlijk goede ovenhandschoenen! Anders ga je zeker verbrande vingers krijgen en dat willen we niet. Ga voor handschoenen die een dikke laag stof combineren met een siliconen beschermlaag. Zo weet je zeker dat je huid goed is beschermd.

9. Keukenweegschaal

Houd jij van bakken en wil je aan de slag met leuke bakrecepten? Dan heb je een keukenweegschaal nodig. Zo weet je precies hoeveel je nodig hebt. Denk ook meteen aan bakgerei, zoals een bakspatel, mengkom en een garde.

10. Staafmixer

Een staafmixer is wel makkelijk om in huis te hebben. Zo tover je groente snel om in soep en maak je lekkere smoothies. Een hakmolentje erbij is handig om bijvoorbeeld ui te snipperen of kaas klein te maken.