DIY: maak je eigen spelletjes

Lifestyle door Esra

Hoewel niet alle spelletjes hetzelfde zijn, blijft het spelen van spelletjes altijd een leuke bezigheid. Of je nou met je vrienden op de zaterdagavond bij elkaar zit of je bent op bezoek bij je moeder in het bejaardentehuis… Elke situatie vraagt om een leuk spelletje. En is het dan niet extra leuk om je eigen spellen te creëren? In dit artikel delen wij de 5 leukste spellen om zelf te creëren.

Je eigen ganzenbord

Maak allereerst een leeg ganzenbord met alleen de omlijningen erop. Zorg dat je 62 kleine vakjes hebt met 1 groot vak in het midden. Schrijf vervolgens de nummers 1 t/m 63 in de vakjes en bedenk diverse moeilijke, hilarische en leuke opdrachten. Schrijf deze opdrachten in een aantal willekeurige vakjes. Als je het leuk vindt, versier je het bord ook nog verder. Pak daarna de dobbelstenen erbij en spelen maar! Ben je op zoek naar een drankspel? Maak de opdrachten dan gerelateerd aan drank, bijvoorbeeld: ‘Je kunt niet meer lopen van de alcohol, wacht tot iemand jou komt helpen.’

Lees ook: 6 alcoholische winterdrankjes die je een keer geprobeerd moet hebben

Rara, wie heeft het gezegd?

In jouw vriendengroep zijn er vast genoeg domme, grappige of rare opmerkingen gemaakt. Schrijf al deze opmerkingen op verschillende papiertjes. Stop ze allemaal in een pot en pak ze er, wanneer jullie met de hele vriendengroep bij elkaar zijn, één voor één uit. Raadt steeds wie de opmerking heeft gemaakt (of getypt in de groepsapp). Heel simpel, maar erg gezellig én misschien brengt het wel hilarische verhalen omhoog.

Jenga met een twist

Hoewel Jenga op zichzelf al een leuk spel is om te spelen, is het nóg leuker om er een eigen twist aan te geven. Schrijf op elk blokje een opdracht of een leuke, grappige of onmogelijke vraag. Stapel vervolgens alle blokjes op de juiste manier op elkaar en begin met spelen. Elke keer voer je de opdracht uit of beantwoord je de de vraag wat op het blokje staat die jij eruit pakt. Weigert iemand deze uit te voeren of te beantwoorden, bedenk dan een toepasselijke straf. Je kunt er ook een drankspel van maken. De opdrachten zijn dan bijvoorbeeld: ‘neem 2 shotjes’ of ‘laat iemand anders 3 slokken nemen’. Succes!

Wie is het? met bekenden

In plaats van het traditionele Wie is het?, speel je ook het spel ook met bekende gezichten. Dit zijn bijvoorbeeld je vrienden of familie, maar ook klasgenoten, collega’s, bekende voetballers of ga zo maar door. Het is helemaal jouw feestje… Print de hoofden van deze mensen uit en plak ze met genoeg ruimte ertussen op dun karton. Dan ben je klaar om te spelen!

Bingo per gelegenheid

Dit spel speel je tijdens elke gelegenheid. Of je nou op school bent of op werk, het maakt niet uit. Neem voor nu (om het spel uit te leggen) in je hoofd dat de bingo gemaakt wordt voor een avondje stappen. Schrijf voordat de avond begint allemaal een lege bingokaart vol met mogelijke opmerkingen of gebeurtenissen voor die avond. Bijvoorbeeld: ‘iemand valt van de fiets’ of ‘er wordt geflirt met Emma’. Steeds als er iets gebeurt wat er op jouw bingokaart staat, streep je het door. Wie heeft er aan het eind van de avond de meeste dingen doorgestreept?

Lees ook: Appeltaart variaties die je zeker geproefd moet hebben