9 x goede beauty voornemens

Beauty & Mode door Maj

Goede voornemens start je meestal in het nieuwe jaar, maar waarom zou je niet nu al beginnen? Ook op het gebied van beauty zijn er tips en tricks die je kunt opvolgen. Van genoeg water drinken voor een glowy skin tot aan bindweefsel massages. Wij starten gewoon al vanaf november met deze goede beauty voornemens!

1. Veel water drinken

Het gaat niet alleen om het verzorgen van buiten, maar ook van binnen is het belangrijk dat je gezond bent. Wat je eet en drinkt, straal je ook uit van buiten. Je krijgt een mooiere huid wanneer je veel mineralen en vitamines binnenkrijgt. Start de dag met een groot glas water en neem ook een fles water mee in je tas. Zo drink je genoeg water!

2. Schoonheidsspecialist

Als je jezelf echt wilt verwennen, kun je elke 3 maanden naar de schoonheidsspecialist om je huid te laten reinigen. Je kunt dan een peeling doen of voor een lekker huidmaskertje gaan. Ook een bindweefselmassage maakt je huid een stuk strakker, zeker het proberen waard.

3. Gebruik natuurlijke huidproducten

Natuurlijk huidverzorging werkt veel beter dan verzorging met producten waar chemicaliën inzitten. Je krijgt dan sneller last van onzuiverheden. Let dus op de ingrediënten bij het aanschaffen van nieuwe producten.

4. Supplementen

Probeer elke dag supplementen te slikken, zoals bijvoorbeeld collageen supplementen. Ook vitamine C is goed voor je huid, dit suppelement kun je ook dagelijks nemen.

5. Goed reinigen

Reinig dagelijks je huid grondig. Val ook nooit in slaap met make-up op, dit zorgt voor de afbraak van collageen. Hierdoor ziet je huid er ouder uit, doordat fijne lijntjes sneller zichtbaar worden.

6. Minder alcohol

Probeer minder of niet te drinken. Drink een keer een maand helemaal geen alcohol en kijk welk effect het heeft op je lichaam en huid.

7. SPF gebruiken

Gebruik elke dag SPF, het voorkomt huidveroudering en pigmentvlekken. Ook dus in de winter, wanneer de zon niet schijnt.

8. Goed slaapritme

Slaap elke dag minstens 8 uur. Ga op een vast tijdstip naar bed en zorg voor meer ritme. Goed voor je huid en eigenlijk voor alles!

9. Spa momenten voor jezelf

Plan regelmatig even een spa momentje in voor jezelf. Dit kan in een wellness, of juist lekker thuis. Zet de kaarsjes aan, doe een maskertje op en neem een lekker bad of uitgebreide douche. Zet een ontspannend muziekje op en trek je warme badjas aan. Heerlijk! Probeer dit moment ook echt in te plannen in je agenda, anders komt er vaak toch weer niks van. Dat zou jammer zijn!