Visitekaartjes voor freelancers

Lifestyle door Djamila

Als startende ondernemer heb je ongetwijfeld gehoord dat visitekaartjes achterhaald zijn in het digitale tijdperk. Maar vergis je niet, visitekaartjes zijn en blijven en krachtig hulpmiddel om jezelf ter plekke te presenteren en je zakelijke netwerk uit te breiden. In dit artikel ontdek je waarom visitekaartjes een absolute must zijn voor iedere ondernemer en hoe jij hier goedkoop aan kunt komen, zodat je het om de kosten niet hoeft te laten.

Maar visitekaartjes, daar heb ik écht nog geen geld voor…

Natuurlijk, zeker als startende ondernemer snappen we het als je bezorgd bent over de kosten van je visitekaartjes. Want je kunt niet meteen bepalen wat je rendement precies is en of het het dus uiteindelijk waard was. Maar we hebben goed nieuws: je kunt prima stijlvolle én goedkope visitekaartjes drukken zonder de bank te breken. Laten we beginnen met wat tips voor budgetvriendelijke visitekaartjes:

1.              Doe onderzoek naar online drukkerijen

Je kunt je visitekaartjes op de ouderwetse manier bij jou om de hoek laten drukken, maar vaak zijn online drukkerijen in vergelijking een stuk goedkoper, juist omdat je zoveel meer keuze hebt. Doe daarom wat onderzoek om een drukker te vinden die kwaliteit levert tegen een betaalbare prijs. Vergeet vooral niet te kijken naar de beoordelingen, die zouden een helder beeld moeten geven!

2.           Houd je ontwerp minimalistisch

Hoe minder opsmuk je visitekaartje heeft, hoe lager de prijs meestal zal uitvallen. En dat is ook helemaal niet erg: een schone, overzichtelijke kaart ziet er vaak professioneler uit dan eentje met uitgebreide versieringen op iedere mogelijke plek.

3.           Ontwerp je kaartje zelf

Als je voor een minimalistisch ontwerp gaat, is het prima mogelijk om je visitekaartje zelf te ontwerpen. Veel online drukkerijen hebben daar handige builders voor, zodat je precies kunt zien wat het eindresultaat zal zijn. Zo bespaar je op eventuele designkosten en heb je nog steeds een kaartje dat niet van het werk van een designer te onderscheiden valt.

4.          Bestel een redelijke hoeveelheid

Drukkerijen bieden vaak veel korting aan als je een grote hoeveelheid visitekaartjes in één keer afneemt, maar je moet je afvragen hoeveel je er echt nodig gaat hebben. Als je nooit door je voorraad heen komt, is dat toch een beetje zonde van het geld. Bestel daarom eerst een relatief kleine oplage en kijk dan maar eens verder!

Hoe jouw visitekaartje jouw identiteit vormt

Visitekaartjes hoeven zeker niet duur te zijn, dus dat bezwaar kun je beter aan de kapstok hangen. Feit is dat visitekaartjes dé manier zijn om jouw identiteit als ondernemer naar de buitenwereld uit te dragen en jezelf neer te zetten als een echte professional. Laten we nog eens kijken naar de praktische voordelen van zo’n kaartje:

1.              Maak een goede eerste indruk

Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken, en een goed ontworpen visitekaartje kan je hierbij helpen. Dit is jouw kans om jezelf te onderscheiden in een zee aan concurrenten! Met een uniek en aantrekkelijk visitekaartje trek je de aandacht en maak je mensen nieuwsgierig naar wat jij te bieden hebt. Zorg voor een net ontwerp en heldere, goed leesbare informatie – dat kan het verschil maken tussen onthouden of direct weer vergeten worden. Bovendien laat je zo zien dat je aandacht besteedt aan de details, wat alleen maar een pluspunt zou moeten zijn voor potentiële klanten!

2.           Wissel gemakkelijk contactgegevens uit

Het overhandigen van een visitekaartje is een snelle en gemakkelijke manier om je contactgegevens te delen. Terwijl anderen driftig proberen andermans gegevens in hun telefoon in te voeren, hoef jij alleen je kaartje te geven om daarna verder te kunnen praten over zakelijke mogelijkheden. Dat staat ook een stuk beter dan proberen je e-mailadres op een servetje uit te schrijven!

3.           Netwerk, groei en bouw je merk op

Ondernemerschap draait om netwerken en merkbekendheid verkrijgen, en visitekaartjes zijn daarvoor een uitstekend hulpmiddel. Of je nu aanwezig bent op een branche-evenement of een informele bijeenkomst, het uitdelen van visitekaartjes maakt het gemakkelijk om contacten te leggen en potentiële partners of klanten te ontmoeten.

Bovendien helpt de aanwezigheid van je merknaam, logo en slogan op het kaartje je om je merk te verspreiden en het te versterken in de geheugens van de mensen die je ontmoet. Zo is een visitekaartje een subtiele maar effectieve manier die ervoor kan zorgen dat jij binnenkort overladen wordt met aanvragen.

Freelancer? Regel dan ook jouw visitekaartjes!

Als freelancer zijn visitekaartjes altijd een slimme zet als je jouw bedrijf wilt laten groeien en je je zakelijke kansen wilt vergroten. Ze stellen je in staat om een blijvende indruk te maken en jouw merk uit te bouwen. Het mooie is wel dat je dit alles op een zeer budgetvriendelijke manier kunt bereiken als je maar de juiste aanpak hanteert!

Dus, waar wacht je op? Probeer in ieder geval toch eens zelf je visitekaartje te ontwerpen; dat is meestal 100% gratis! En weet: je visitekaartje is meer dan alleen een stukje papier, het is een manier om jouw ondernemersdroom te laten uitkomen.