Zo maak je van je slaapkamer de ultieme relaxplek

Wonen door Maj

De dagen worden korter en de avonden langer, dus tijd om je slaapkamer herfst-proof te maken. Maak de ultieme relaxplek van je slaapkamer en kruip lekker weg onder de zachte dekens. Wij geven je een aantal tips mee om een heerlijk ontspannende plek van je slaapkamer te maken. Let's go!

1. Rust uitstralen

Door een soort oase van rust te creëren in je slaapkamer, zul je merken dat je veel fijner naar bed gaat en opstaat. In deze ruimte hoef je niks en kan je alleen maar relaxen. Belangrijk dus om ervoor te zorgen dat je slaapkamer altijd opgeruimd is en er weinig prikkels zijn zodat je volledig kunt opladen. Zorg ervoor dat je een heerlijk opgemaakt bed hebt klaarstaan, waar je aan het einde van de dag zo kunt induiken. Bedekt met kussens, een warm deken en het lezen je favoriete boek mag natuurlijk ook niet ontbreken. Zet een geurkaars neer, verse bloemen en het genieten kan beginnen!

2. Nude-en warme tinten

Woestijntinten zijn al een tijdje helemaal in, maar ook in de slaapkamer geven deze tinten veel rust. Ga dus voor warme tinten, zoals beige, chocoladebruin en terracotta kleuren. Breng een kleurtje aan op de muur en kies voor meubels en decoratie in deze tinten. Zo houd je het rustig, maar geef je wel veel diepte aan de ruimte.

3. Decoratie in je slaapkamer

Ook decoratie is belangrijk om het gezellig te maken. Kies een fijn dekbed in een mooie kleur, waar je lekker onder kunt verdwijnen. Zet  wat leuke vaasjes neer en hang een mooi schilderij op. De kunst is om het wel rustig en sereen te houden, zonder te veel poespas. Maar natuurlijk is het belangrijk om je eigen touch en stijl toe te voegen aan jouw slaapkamer.

4. Leuke DIY projecten

Je kunt ook je kamer pimpen met leuke DIY projecten. Print bijvoorbeeld leuke afbeeldingen uit en doe deze in fotolijstjes. Hang deze op aan de muur, maar zorg er wel voor dat je de rust behoudt door met dezelfde kleuren en passende beelden te werken. Ook kun je bijvoorbeeld zelf een boekenplank maken en op maat zagen. Leg hier wat leuke decoratie op en natuurlijk boeken waar jij van kunt ontspannen. Hoe leuk als je dit allemaal zelf hebt gemaakt?

5. Planten

Wist je dat planten je kunnen helpen om te ontspannen? Doordat ze zuurstof aanmaken, de luchtkwaliteit verbeteren en andere positieve eigenschappen bezitten, zijn sommige perfect voor in jouw slaapkamer. Denk aan aloë vera, lavendel of de vredeslelie.