4 x DIY muurdecoratie voor in de woonkamer

Wonen door Maj

Zoek je nog leuke muurdecoratie in je woonkamer? Wanddecoratie kan zoveel doen voor een ruimte! Maak de ruimte gezellig en cozy door leuke posters, wandplanken, schilderijen of spiegels op te hangen. Bekijk wat past bij jou woonkamer en wat je nog mist om het samen één mooi geheel te maken. Om je een handje op weg te helpen, delen wij 4 keer wanddecoratie voor in de woonkamer!

1. Posters aan de muur

Maak je woonkamer gezellig door de muur te 'behangen' met posters. Let er goed op dat de kleuren en afbeeldingen bij elkaar passen, zodat je één geheel hebt. Je bijvoorbeeld mooie dierbare foto's en herinneringen ophangen of juist voor passende posters gaan met leuke afbeeldingen. Zorg er in ieder geval voor dat je de rust behoudt door de kleuren en beelden op elkaar af te stemmen qua sfeer en uitstraling. Super leuk om je wanden mee op te fleuren!

2. Planken

Als je leuke decoratie wilt presenteren, zijn wandplanken perfect om je muur een boost te geven. Je kunt ze verven in de gewenste kleur en natuurlijk decoreren. Decoreer de planken met plantjes of leuke fotolijsten die passen bij jouw interieur. Zo maak je de woonkamer of slaapkamer met één aanpassing super gezellig!

3. Schilderijen

Schilderijen staan altijd mooi in je woonkamer, dit is de perfecte manier om jouw eigen stijl toe te voegen in huis. Ga jij voor een abstract artistiek schilderij, een kleurrijk exemplaar is of een realistische afbeelding? Je muren krijgen sowieso een hele mooie toevoeging. Kies voor een mooie bijpassende lijst om het schilderij heen en handig, want je bepaalt zelf welk formaat perfect is in jouw woonkamer.

4. Spiegels

Spiegels zijn niet alleen super leuk, maar ze creëren meer licht in de kamer en je kamer wordt optisch een stukje groter. Een decoratiespiegel heeft dus naast zijn functionaliet toch ook zo zijn andere voordelen. En natuurlijk ook super handig om nog even je outfit te checken voor je de deur uit gaat! Zo weet je zeker dat je tevreden bent met je gekozen look van vandaag. Je kunt een rechthoekige spiegel aan de muur hangen of bijvoorbeeld meerdere ronde spiegels. Als jij meer bent van een bohemien stijl, kun je gaan voor leuke rotan spiegels met riet. Zo voer je de stijl van je interieur ook door aan de wanden. En dat is natuurlijk wat we willen om één groot geheel te creëren!