Maak zelf deze heerlijke herfstdrankjes, yum!

Food door Maj

Bij de koudere cosy herfstdagen horen natuurlijk lekkere herfstdrankjes. Van een vanille chai latte tot aan een pumpkin spice latte: als het maar warm en kruidig is. Wij hebben de lekkerste recepten uitgezocht en zetten ze voor je op een rij!

1. Pumpkin spice latte

Benodigdheden voor een pumpkin spice latte

  • 200 ml melk
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels pompoenpuree
  • Halve theelepel pumpkin spice kruiden
  • 1 eetlepel vanille extract
  • Kop espresso
  • Slagroom

Zo maak je een pumpkin spice latte

Begin met het verwarmen van de melk, de pompoenpuree, de suiker en de kruiden in een pannetje op middelhoog vuur. Pompoenpuree maak je door pompoen fijn te malen met een blender of staafmixer. Ondertussen kun je een kopje espresso zetten.  Laat je mengsel in de pan warm worden, maar niet koken. Haal het vervolgens van het voer af en roer het vanille extract door je mengsel. Pureer het met een staafmixer tot een glad geheel. Schenk vervolgens de espresso erbij en roer goed door. Top af met wat slagroom en pumpkin spice kruiden, yum! Smullen maar.

2. Witte chocolademelk met matcha

Benodigdheden voor witte chocolademelk met matcha

  • 200 ml melk of kokosmelk (kokos zorgt wat meer voor een exotische smaak en gewone melk houdt het wat neutraler)
  • 15 gram witte chocolade
  • 1 eetlepel matchapoeder

Zo maak je witte chocolademelk met matcha

Verwarm eerst de melk of kokosmelk en voeg hier daarna 15 gram witte chocolade aan toe. Laat dit goed smelten en voeg een eetlepel matchapoeder toe. Roer goed door en schenk alles in een glas. Je kunt nog wat opgeschuimende melk toevoegen voor een romiger effect.

3. Kruidige chai latte

Benodigdheden voor een kruidige chai latte

  • 2 zakjes zwarte thee met citrus
  • 400 ml melk
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kruidnagel
  • 1/2 theelepel gemberblokjes
  • 1/2 theelepel witte peperkorrels
  • 2 peulen kardemom

Zo maak je een kruidige chai latte

Doe eerst de kruidnagels, peperkorrels en kademom in een vijzel. Maal deze fijn en voeg ze samen met de thee, nootmuskaat, gember en het kaneel. Roer dit geheel goed door elkaar en doe het daarna in een theefilter. Breng de melk aan de kook in een pannetje. Zodra het kookt hang je het theefilter in de pan en laat je dit tien minuten koken. Vergeet niet af en toe even goed door te roeren. Schenk vervolgens de chai latte in een mok en geniet van dit te lekkere herfstdrankje!