Maak zelf sleutelhangers van fimoklei

Hobby door Maj

Fimoklei was in de jaren 90 al helemaal een ding. Je maakte er oorbellen, haarclips en leuke kunstwerkjes van. Alsof het nooit is weggeweest, komt fimoklei gewoon weer terug en kun je er ook sleutelhangers van maken! Je kunt allerlei figuurtjes maken en zelfs de initialen van je eigen naam erin zetten. Zo krijg je echt een gepersonaliseerde sleutelhanger. Enig toch? Dus, snel aan de slag met deze toffe DIY!

Dit heb je nodig om sleutelhangers te maken van fimoklei

 • Fimoklei
 • Satéprikker
 • Rietje
 • Een dop van een wijnfles of een rond malletje
 • Stempels met letters
 • Kralen, bedels en sluitinkjes

Maak zelf sleutelhangers van fimoklei 

 1. Rol eerst de klei uit tot ongeveer 3mm dik. Steek daarna met de dop van de wijnfles een aantal rondjes uit (ligt eraan hoe veel sleutelhangers je wilt maken). 
 2. Je kunt nu de voorkant van de sleutelhanger helemaal pimpen. Stempel bijvoorbeeld initialen in de klei of maak andere versiersels met een satéprikker. 
 3. Maak aan de bovenkant van de sleutelhanger een gaatje voor een ringetje. Dit kun je doen met een rietje. 
 4. Leg alle kleihangertjes op een bakplaat. Vergeet niet om er een vel bakpapier tussen te leggen. 
 5. Bak de hangertjes af op 125 graden in ongeveer 30 minuten. Houd het goed in de gaten!
 6. Laat de sleutelhangertjes afkoelen en maak er een ring aan om hem uiteindelijk aan je sleutelbos te kunnen hangen. Je kunt eventueel nog andere leuke hangertjes en bedeltjes aan je sleutelhanger maken om hem nog meer op te fleuren.

Deze sleutelhangers zijn ook zo leuk om cadeau aan iemand te geven, zo heb je echt een origineel en persoonlijk cadeau waar zeker veel moeite in is gestoken. Verwerk de initialen van de jarige in de sleutelhanger en dit cadeau zal zeker in de smaak vallen!

Nog meer leuke sleutelhangers zelf maken

1. Lotusbloem

Ben je gek op de lotusbloem? Maak dan deze te leuke lotus sleutelhanger!

2. Nagellak

Het kan dus echt: zelf een sleutelhanger maken met nagellak. Via deze DIY vind je alle stappen één voor één goed uitgelegd om de leukste sleutelhanger met houten balletjes te maken. Let's go!

3. Gelukspoppetjes

Gelukspoppetjes zijn bijna altijd handgemaakt en zorgen voor geluk op het gebied van gezondheid, liefde of andere goede wensen.  Ideaal dus om deze aan je sleutelbos te hebben hangen voor als je onderweg bent. Ook een heel mooi gebaar om aan iemand te geven voor een dosis geluk in het leven!

Zo maak je zelf nog meer leuke sleutelhangers!