Maak zelf een matcha scrub om je huid te verwennen

Hobby door Maj

Matcha is anno 2023 een populair ingrediënt, zo ook in de beauty wereld. Maak er bijvoorbeeld een heerlijke matcha scrub van om je huid te exfoliëren. Scrubs helpen je huid gezond te houden door dode huidcellen en overtollige olie te verwijderen. Matcha poeder maakt de scrub nog beter, doordat matcha elastine op je huid bevordert. Ook neemt het roodheid en ontstekingen weg. Super goed dus om dit DIY recept te maken en ook nog eens leuk om als cadeau te doen! Wij delen het perfecte recept van deze matcha scrub.

Dit heb je nodig

  • Een lege glazen pot om de scrub in te bewaren
  • 1 koffiekopje bruine suiker 
  • 1/4 koffiekopje kokosolie
  • Je favoriete essentiële olie
  • 1 theelepel biologische matcha poeder

Maak zelf een matcha scrub om je huid te verwennen 

Eigenlijk is het heel simpel. Meng de bruine suiker, kokosolie, essentiële olie en matchapoeder door elkaar. Zorg er vooral voor dat de matcha poeder goed vermengd is met de overige ingrediënten. Bewaar de scrub in een glazen pot en berg op bij je beauty producten of in de douche. Gebruik de scrub door een kleine hoeveelheid op je huid aan te brengen. Scrub zachtjes in ronddraaiende bewegingen voor ongeveer een paar minuten. Spoel daarna de scrub goed van je huid af en je zult meteen merken: je hebt een zijdezacht huidje.

Matcha latte

Naast een fijne matcha scrub, is de klassieke matcha latte natuurlijk ook heerlijk tijdens je coffee break. Een matcha latte is eigenlijk niet meer dan groene thee met melk. Super lekker en heel erg gezond! Matcha zit boordevol vitaminen en mineralen. Hoe je dit drankje maakt? Kook 200 ml water en laat het even afkoelen. Verdeel 4 theelepels matchapoeder over twee mokken en schenk het water erbij. Roer dit goed door. Schuim je melk naar keuze op in de melkschuimer en verdeel dit over de twee mokken. Yum! Je matcha latte is klaar.