7 lifehacks die het schoonmaken een stuk makkelijker maken

Life Hacks door Maj

Lifehacks kunnen het huishouden zoveel makkelijker maken. Het kan veel tijd schelen en frustraties voorkomen. Wij delen daarom maar al te graag onze 7 favoriete lifehacks om het schoonmaken een stuk makkelijker te maken!

1. Vliegen in je container tegengaan

Misschien niet een tip die je direct verwacht, maar een boterham met azijn houden vliegen tegen in je container. Vliegen houden niet van azijn en komen dan dus ook niet graag je GFT-bak binnen. Ideaal!

2. Bakpapier tegen kalkaanslag

Dit werkt dus echt. Scheur een stuk van je rol bakpapier af en maak er een prop van. Gebruik deze vervolgens om over de oppervlakken te wrijven waar de kalk zich bevindt. Even goed boenen en alles blinkt weer als nooit tevoren!

3. Kalkvrij water gebruiken tijdens het strijken

Heb je snel last van kalk op je strijkijzer? Als je gedestilleerd water gebruikt tijdens het strijken van kleding, ontstaat er minder snel kalkvorming. Dit water is namelijk gezuiverd. Een makkelijke tip en gewoon te koop in de supermarkt of bij de drogist!

4. Houd je toiletborstel schoon

Natuurlijk is het wel zo hygiënisch om de toiletborstel eens in de zoveel tijd vervangen, maar om hem een extra opfrisbeurt te geven is dit een goede tip. Gooi onder in het bakje van de toiletborstel een lekker ruikende allesreiniger voor een frisse geur. Tijdens het schoonmaken van het toilet kan je het bakje met allesreiniger weer vervangen. Dit ruikt echt een stuk frisser en je houd de borstel goed school!

5. Waspoeder in je stofzuiger

Waspoeder is de oplossing tegen vieze geurtjes in je stofzuiger. Zuig de waspoeder op en ga daarna het huis stofzuigen. Je zult merken dat het huis heerlijk fris ruikt nadat je hebt stofgezogen!

6. Zo ontvet je jouw pannen en potten op een duurzame manier

Koffieprut is de oplossing om je pannen en potten op een duurzame manier te ontvetten. Wrijf ze na het eten in met een beetje koffieprut en spoel ze goed af met water. Nu is alles weer blinkend schoon plus je hebt meteen de gootsteen ontvet. Dus gooi voortaan na het zetten van een bakkie niet meteen die prut weg, want die kan je nog goed hergebruiken!

7. Blinkende afzuigkap

Op een afzuigkap gaat een hoop vettigheid zitten, goed dus om deze regelmatig schoon te maken. De roosters in de afzuigkap kun je eruit halen en vervolgens in de vaatwasser doen. Om het RVS schoon te maken, kun je wat slaolie of babyolie (jawel) op een keukenpapiertje doen en over het RVS wrijven. Je zult merken dat nieuw vuil minder snel de kans krijgt om zich te binden. Super handig!