Verwijder gemakkelijk krassen van de glazen van je zonnebril met deze lifehack

Life Hacks door Maj

Een zonnebril is in de zomer een geliefd accessoire die je vaak wel standaard in je tas hebt zitten. Toch heeft deze ook zeker wat te verduren, we gebruiken hem voor menig festival, een dagje strand of nemen hem mee op vakantie. Hierdoor kunnen er op den duur krassen ontstaan op de glazen van je bril. In plaats van meteen een nieuw exemplaar te scoren, kan je ook je oude zonnebril weer een upgrade geven! Wij vertellen je wat je hiervoor nodig hebt.

Het geheim om krassen van je zonnebril te verwijderen

Het geheim om krassen van de glazen van je zonnebril te verwijderen is, jawel, tandpasta. De microschurende eigenschappen in tandpasta hebben de mogelijkheid om op zachte wijze ondiepe krassen van je zonnebril weg te poetsen. Ideaal dus, want iedereen heeft wel tandpasta in huis. Let wel op dat je tandpasta gebruikt zonder whitening of andere schurende bestanddelen. Ook mag het geen gelvariant zijn.

Ga voorzichtig te werk om de krassen niet erger te maken, want een zonnebril is kwetsbaar. Wij leggen stap voor stap uit wat je moet doen om je zonnebril weer shiny en nieuw te krijgen!

De vijf stappen

  1. Pak er een microfiberdoekje bij (deze zit meestal bij je zonnebril) om eerst voorzichtig al het vuil van je glazen af te wrijven. 
  2. Pak nu een klein erwtje tandpasta op je vingertippen en verdeel deze met een ronddraaiende beweging over de glazen. Doe dit voor ongeveer vijf minuten per lens. 
  3. Spoel daarna de zonnebril af met lauwwarm water. Verwijder de tandpasta goed van de zonnebril en zorg dat er geen restjes overblijven.
  4. Droog de lenzen nu voorzichtig af met een theedoek.
  5. Herhaal bovenstaande stappen maximaal drie keer. Ga door tot de krasjes nauwelijks meer zichtbaar zijn en je zonnebril is weer helemaal als nieuw!

Zonnebrillen trends

Is je zonnebril echt niet meer te redden? In 2023 hebben we veel zonnebrillen trends gespot die je kunnen helpen bij het uitkiezen van een nieuwe variant. Sportieve invloeden bijvoorbeeld komen niet alleen terug in kleding, maar ook in zonnebrillen. Ze geven je look wat meer spice en zijn perfect voor een festival! Ook zien we heel veel kleur. Hoe meer kleur, hoe beter. Fleur je outfit op met een felgekleurde zonnebril. Om hem even extra edgy te maken, kan je ook gaan voor bijpassende gekleurde zonnebrilglazen. Toch liever voor een wat stoerdere bril gaan? Een bril met een metalen frame is altijd een goed idee. Er zijn verschillende modellen, zoals de pilotenbril of een rechthoekig model. Wil je meer weten of deze toffe trends? Bekijk dan hier de zonnebrillen trends van 2023!