Deze slimme beauty hacks laten jouw ogen optisch groter lijken

Beauty & Mode door Maj

Grotere ogen hebben al snel een wakkere en frisse blik. Het moet natuurlijk bij je oogvorm passen, maar een Angelina Jolie en Emma Stone gebruiken ook zo hun trucjes. Zelfs na een avondje stappen of een slechte nachtrust, zullen deze tips je van pas komen en daarom helpen wij je een handje met onze beauty hacks!

1. Licht oogpotlood

Een zwart oogpotlood kan je ogen optisch verkleinen. Gebruik daarom een lichtkleurig oogpotlood die je in de waterlijn van je ogen aanbrengt. Je kunt wel een donker oogpotlood aanbrengen tussen de wimpers, zo geef je iets meer definitie aan je ogen. Gebruik dus deze simpele tight lining techniek voor een frisse blik.

2. Wenkbrauwen

Wenkbrauwen doen heel veel voor je gezicht. Er zijn bepaalde trucjes om je wenkbrauwen meer in shape te krijgen, zodat je een open look krijgt. Kleur je wenkbrauwen zacht in en breng ze in vorm passend bij je gezichtsvorm. Doe dit met een wenkbrauwgel, waarmee je de haartjes omhoog kamt voor een open blik. Je zult zien hoe veel wenkbrauwen kunnen doen voor je gezicht!

3. Concealer

Concealer is van velen van ons de grootste vriend. Nou bestaat er een slim trucje, waarmee je optisch grotere ogen creëert. Breng een lichte shimmer aan in de binnenste hoekjes van je oog en onder je wenkbrauwen. Stip wat concealer aan onder je ogen en blend dit goed uit met een sponsje of je vingertoppen. Maak alles egaal en zorg vooral dat je geen donkere kringen meer ziet: Lees hier nog wat extra tips om die vervelende donkere kringen onder je ogen te verwijderen.

4. Mascara

Met mascara maak je een heel groot verschil. Kies een mascara die voor volume zorgt en je vooral big eyes geeft. Breng verschillende laagjes aan en gebruik een goede primer, deze kan namelijk je haartjes verlengen. Let wel op dat je mascara niet gaat klonten en je de haartjes mooi gesepareerd houdt.

5. Valse wimpers

Misschien niet voor je every day look, maar wel erg leuk voor een feestje of als je zin hebt in een beetje extra: valse wimpers. Ze zorgen voor een 'bambi-look' en maken je ogen optisch groter, mits je de goede wimpers kiest. Houd het subtiel en zorg ervoor dat ze niet voor je ogen hangen. En knip je wimpers bij, dit zorgt er namelijk voor dat je ogen er een stuk kleiner uit komen te zien.

Al met al kun je dus met verschillende make-up trucs je ogen zeker een handje helpen, goodluck!