‘Sandwich dressing’ is de geheime styling truc voor de perfecte outfit

Beauty & Mode door Maj

Bij sandwich dressing denk je al snel al een lekkere lunch of een sausje voor op brood. Niets is minder waar, want het is de nieuwste kledingtrend waarmee je iedere outfit helemaal compleet kan maken. Maar hoe pak je dat sandwich dressing nou aan? Wij leggen het je feilloos uit.

Wat is sandwich dressing?

Sandwich dressing is eigenlijk precies jezelf aankleding zoals je het je voor zou stellen. De boven- en de onderkant van je outfit zijn 'het broodje' en hebben dezelfde kleur. 'De vulling' van de outfit heeft weer een afwijkende kleur van het broodje. Dus dat betekent dat je blouse of trui bijvoorbeeld bruin is, je broek wit en je schoenen ook bruin.

Voorbeeld

Om het te verduidelijken even een handig voorbeeld van sandwich dressing. Je gaat voor een zwarte blouse en zwarte hakjes als sandwich, twee bijpassende items. Vervolgens maak je de look af met een witte jeans. Draag er een leuke tas en zonnebril bij om je outfit compleet te maken. Zo behoud je dus de balans en kan je eigenlijk elke outfit rocken.

Balance is the key

Eigenlijk zorg je met sandwich dressing ervoor dat je outfit in balans is. Door bijpassende items te stylen creëer je rust in je uitstraling en geeft het een luxe gevoel aan je outfit. Je hoeft deze methode niet alleen te gebruiken in de mode, maar ook in je interieur kan je er gebruik van maken. Denk ook tijdens het sandwichen naast kleur aan de materialen en stijl van de items. Houd ze in balans, maar wel met een pittig randje.

Dus probeer eens te mixen en matchen met wat toffe items in je kast. Zo kan je eindeloos variëren met verschillende looks! Tip: als je een leuke combinatie hebt gevonden, maak foto's en zet ze in een album op je telefoon. Zo vergeet je niet de leuke combi's die je hebt gemaakt.