Zo vaak zou je de voerbak van je huisdier moeten afwassen

Wonen door Chloe

Wanneer wij een bord één keer hebben gebruikt gaan het vaak meteen de vaatwasser in. Het is tenslotte vies. Maar onze viervoeters krijgen echt niet na iedere maaltijd een nieuw voerbakje. Toch is het belangrijk deze regelmatig schoon te maken. Hoe vaak je dit moet doen zochten wij voor je uit.

Voerbak schoonmaken

Goed, we zullen maar meteen met de deur in huis vallen: de kans is erg groot dat je de voerbak van je hond of kat veel te weinig schoonmaakt. Want hoewel jij misschien denkt dat zo'n één keer per week misschien wel prima is en het ook af en toe vergeet, zit je er flink naast. Uit een onderzoek van de Amerikaase National Sanitation Foundation blijkt namelijk dat je de voerbak van je huisdier iedere dag moet schoonmaken.

Bacteriën

De voerbak van je hond of kat zitten vol met bacteriën. Nou zullen ze hiet niet zo snel hun neus voor optrekken, maar het kan wel gevaarlijk zijn. Zo kunnen deze ook ziektes met zich meebrengen zoals salmonella, e. colli en parasieten. Daarnaast kan er ook schimmel in de bak ontstaan waar je huisdier erg ziek van kan worden. En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt!

Zo maak je de voerbak van je huisdier schoon

Goed, je kan de voerbak van je huisdier dus het beste iedere dag even een schoonmaakbeurt geven. Maar hoe doe je dat dan? Dat is eigenlijk heel simpel. Je kan dit namelijk gewoon doen met wat warm water en zeep. Daarnaast is het goed om hem iedere week even een flinke schoonmaakbeurt te geven. Laat het bakje dan zo'n tien minuten weken in water met een scheutje bleek. Zorg wel dat je de bak daarna goed afspoelt.