Blikje snel koelen? Zo doe je dat

Food door Chloe

Kom je thuis op een warme zomerdag heb je waarschijnlijk best zin in een verkoelend drankje. Een lekker blikje frisdrank, een biertje of iets anders: het liefst heb je het ijskoud. Nou kan je een blikje natuurlijk in de vriezer leggen om goed te koelen, maar dan moet je nog best even geduld hebben. Gelukkig hebben wij een manier gevonden waardoor dit nog sneller kan.

IJskoud

Soms heb je van die momenten dat je echt even snel een blikje moet koelen. Wanneer het buiten heel warm is en je koelkast het ook wat zwaarder heeft wordt een blikje niet ijskoud. En ook als je net wat blikjes hebt gekocht in de supermarkt die je gelijk wilt opdrinken dan moet je ze even snel koelen. Een echt goed koud blikje is natuurlijk wel het allerlekkerste. Daarom hebben wij de ideale hack gevonden.

Blikje koelen binnen 2 minuten

Met onze handige tip koel je een blikje binnen slechts twee minuten. Zo kan een blik op kamertemperatuur in twee minuten zelfs dalen naar een temperatuur van slechts vijf graden. Hoe je dat dan doet? Dat is heel simpel.

Zo koel je een blikje super snel

Goed, wat heb je nodig? Het blikje dat je wilt koelen, een kom of bakje waar deze in past, ijsblokjes en wat zout. Vervolgens doe je de ijsblokjes in een kom samen met het blikje. Vervolgens strooi je er een flinke scheut zout overheen en roer je het door elkaar. Nu even wachten en na twee minuten is het blikje ijskoud!