Met deze tips spaar je zonder dat je het doorhebt

Life Hacks door Chloe

Het is altijd fijn om wat spaargeld achter de rug te hebben. Zo heb je bij onverwachte kosten niet ineens een gat in je salaris en kan je zo nu en dan wat leuks voor jezelf kopen. Toch is niet iedereen hier even goed in. Heb jij hier ook moeite mee? Met deze tips spaar je geld weg zonder dat je het doorhebt.

Geen geld dag

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar je kan flink wat sparen door één dag in de week in te stellen als 'geen geld dag'. Op deze dag geef je dus geen cent uit. In het weekend is dit misschien lastig, dus kies hier een doordeweekse dag voor en zorg dat je die dag ervoor je boodschappen in huis heb gehaald voor het avondeten. Zo geef je deze dag dus echt niets uit. Dat betekent dus even geen koffie to-go op het station of een luxe broodje voor de lunch. Door al deze kleine uitgaven niet te doen heb je aan het eind van de maand een paar tientjes extra om naar je spaarrekening te storten.

Cash betalen

Tegenwoordig is het allemaal zo makkelijk. Met onze telefoon hebben we namelijk 24/7 geld op zak en dus is het doen van uitgaven veel makkelijker. Daarnaast voelen we ook niet dat we geld hebben uitgegeven tot we op onze rekening kijken. Probeer daarom eens weer ouderwets contant te betalen. Op deze manier ben je je veel bewuster van wat je uitgeeft en zie je je geld letterlijk verdwijnen. Zo is de kans op impulsaankopen dus ook veel kleiner.

Uitschrijven van nieuwsbrieven

Zit jouw inbox ook vol met nieuwsbrieven van je favoriete webshops. Schrijf je hier dan zo snel mogelijk voor uit. Wanneer je een mail krijgt dat de sale is begonnen kijk je waarschijnlijk toch vaak wel even op de webshop en misschien koop je zelfs iets. Als je deze mails niet krijgt, zal je dus ook minder snel iets kopen omdat het in de sale is. Korting kost tenslotte ook geld.

Maak een aankooplijstje

Waarschijnlijk koop je heel veel wat je niet echt nodig hebt. Kleding, woonaccessoires en ga zo maar door. Maak daarom voor iedere uitgave boven de €30,- euro of bedrag naar keuze een aankooplijstje. Schrijf het item en het bedrag erop op het moment dat je iets wilt kopen. Wacht vervolgens enkele dagen tot een week. Heb je er de rest van de week niet meer aan gedacht? Dan was dit waarschijnlijk een impulsaankoop en wil je het helemaal niet zo graag hebben.