Zo maak je zelf een kanten bralette

Hobby door Chloe

Als er iets is waar we zomers gek op zijn op het gebied van lingere zijn het wel bralettes. Heerlijk om te dragen op een warme dag. Daarnaast kan je ze ook als topje dragen of bijvoorbeeld onder een leuke blouse. Een musthave voor de zomer dus! En wist je dat je er ook makkelijk zelf één kan maken van een oude bh?

Van oude bh na mooie bralette

We hebben ze allemaal: oude beha's die eeuwig in je kast blijven liggen. Ze zijn allesbehalve mooi, maar zitten wel lekker. Zonde om ze te laten verstoffen. Vooral als je er ook een hele mooie bralette van kan maken. Hoe je dat precies doet leggen wij je hier uit.

Wat heb je nodig?

Zoals we al zeiden is het helemaal niet moeilijk om je oude beha om te toveren tot mooie bralette. Je hebt dan ook helemaal niet veel nodig. Alleen een schaar, en natuurlijk een oude voorgevormde bh van kant. Ohwja, en het kost je maar een kwartiertje van je tijd.

Zo ga je te werk

We kunnen er heel langdradig over gaan doen, maar het is nou eenmaal heel simpel. Deze DIY bestaat dan ook eigenlijk uit maar één stap. Het enige wat je doet is met de schaar de voorgevormde cups aan de achterkant uit de beha knippen. Het resultaat? Je hebt alleen nog maar het kanten gedeelte over en hebt dus een prachtige bralette!