Met deze tip maak je binnen no time je jaloezieën stofvrij

Life Hacks door Chloe

Ze zijn prachtig, maar vragen ook om een hoop werk: jaloezieën. Deze vorm van raambekleding vangt een hoop stof. Vooral als je zwarte jaloezieën hebt valt het snel op. Daarnaast is het ook nog best een klus om ze goed schoon te krijgen. Ben jij hier nou ook helemaal klaar mee? Lees dan snel verder, want met deze tip maak je ze binnen no time stofvrij.

Jaloezieën stofvrij maken

Waarschijnlijk heb je je jaloezieën zo hangen dat ze veel stof vangen. Je wilt tenslotte wel dat er nog wat licht doorheen komt. Maar ja, hierdoor valt er veel stof op en zal je dit snel zien. Dat wordt schoonmaken dus. En dat is nogal een gedoe. Latje voor latje de jaloezieën afgaan is nogal tijdrovend en je moet ook nog eens voorzichtig zijn om te voorkomen dat je ze beschadigd. Gelukkig hebben wij een hele handige hack waarmee je je jaloezieën veel makkelijker stofvrij maakt.

Schoonmaken met een keukentang

Ja je leest het goed: je jaloezieën kan je heel makkelijk schoonmaken met een keukentang. Het enige wat je verder nodig hebt is een microvezel doek, water en schoonmaakmiddel zoals allesreiniger.

Zo maak je je jaloeziën stofvrij

Goed, hoe ga je te werk? Je maakt het microvezel doekje nat met wat water en schoonmaakmiddel. Hierna vouw je het doekje om de keukentang heen. Zo kan je makkelijk van links naar rechts vegen met de tang. Super handig, want zo heb je gelijk de boven- en onderkant van de lat schoongemaakt. Op deze manier bespaar je een hoop tijd. Ideaal dus!