5 tips voor een gezellige werkruimte bij je thuis

Wonen door Maj

Je kunt natuurlijk gewoon in de woonkamer gaan zitten om te werken, maar het is toch wel heel erg fijn om een aparte ruimte hebben wat je ook kan indelen als werkkamer. Zo kun je na het werken ook gewoon de deur achter je dicht doen en naar een andere ruimte gaan. Maar hoe deel je deze thuiswerkplek nou in? Wij geven je vijf tips mee!

1. Kies een handige ruimte

Begin met het kiezen van een handige ruimte voor je thuiswerkplek. Wil je een aparte kamer hiervoor opgeven of maak je een hoekje in je woonkamer? Zorg er in ieder geval voor dat je jezelf kan afscheiden en je niet te snel afgeleid wordt door factoren vanuit huis, zoals de was of de vaatwasser die je nog moet inpakken. Het is daarnaast ook fijn om voldoende lichtinval te hebben, zonder dat je je laptopscherm niet meer goed kunt zien. Neem deze overwegingen mee bij het kiezen van een fijne werkplek.

2. Een fijn bureau

Een fijn bureau is heel belangrijk. Bedenk voor jezelf: hoe groot wil je dit bureau hebben en ga je voor een zit-sta bureau of een bureau die je kunt verstellen? Probeer als je thuis werkt zeker af en toe even te gaan staan bij het pakken van een kopje koffie of een wandeling in de pauze. Zo zorg je voor een wisselende werkhouding en blijft je lichaam in beweging.

3. Goede bureaustoel

Een goede bureaustoel mag zeker niet ontbreken. Een recht en actieve houding is namelijk echt essentieel om rugklachten of andere klachten te voorkomen. Zet je voeten plat op de grond en zorg dat je knieën in een hoek van 90 graden gebogen zijn. Probeer zeker niet onderuit gezakt te gaan zitten en nogmaals: voldoende bewegen op een dag door af en toe op te gaan staan!

4. Decoratie

Om je werkplek een beetje sfeer te geven, kan je leuke decoratie aan je kamer toevoegen. Zorg er wel voor dat het niet te druk wordt en je wel rust in de kamer houdt. Een mooie plant doet het vaak goed en bijvoorbeeld leuke houders voor je pennen, bureauartikelen enzovoort.

5. Maak het gezellig

In je werkkamer breng je veel tijd door en daarom is wel belangrijk dat het ook een gezellige plek is. Zet bijvoorbeeld een lekkere geurkaars neer die je aan kunt doen als je aan het werk bent en een relaxed muziekje op als je kan werken met geluid om je heen. Zorg verder voor voldoende opbergruimte, zodat je niet alle rommel overal hoeft te laten slingeren. Een opgeruimde huis zorgt namelijk voor een opgeruimd hoofd!