Maak ruimte in je kledingkast met deze handige tips

Life Hacks door Maj

We kunnen er allemaal vast wel iets in herkennen: je hebt geen plek meer voor die prachtige nieuwe jeans, omdat je kledingkast overvol zit. Toch heb je ook geen ruimte meer voor een extra kast. Geen paniek, want er zijn een aantal hele handige tips en trucs om meer ruimte te maken in je kledingkast!

1. Gebruik één kledinghanger voor meerdere items

Je hoeft niet voor elk item een aparte kledinghanger te gebruiken. Je kunt makkelijk een blazer over een jurkje of top hangen die je wat minder vaak draagt. Zo kun je ook alvast alle outfitjes klaarhangen, zodat je later weer inspiratie hebt voor leuke sets. Ook kun je kledinghangers kopen die je kunt uitvouwen en waar je dus meer items aan één hanger kunt hangen. Super handig!

2. Opbergers zijn een must

Kledingopbergers zijn echt een must als je te weinig ruimte in je kast hebt. Je kunt ze makkelijk in je kast leggen en vullen met truitjes of T-shirts. In ieder geval kledingstukken die niet te snel kreuken zijn heel handig om hierin op te bergen. Als je dan ruimte overhoudt op de legplanken, kun je hier beter je dikke wollen truien opleggen. Deze zijn namelijk beter om te vouwen dan hangen, omdat ze anders gaan lubberen.

3. Dunne kleerhangers

Verkeerde kleerhangers kunnen echt een stuk minder ruimte in je kast opleveren. Je kunt het beste dunne hangers aanschaffen, deze nemen veel minder plek in dan dikke hangers. Je kunt natuurlijk wel een aantal dikke hanger gebruiken voor kwetsbare stoffen of bijvoorbeeld blazers. Verder kan je het beste gaan voor een lichte kleur kleerhanger, dit maakt je kast weer optisch groter dan zwarte hangers.

4. Winter- en zomerkleding apart opbergen

In de zomer heb je geen dikke jassen nodig en in de winter geen korte rokjes, dus om veel ruimte te besparen kan je de winter of zomerkleding in het seizoen opbergen. Vouw alles netjes in grote bakken of in koffers en berg het bijvoorbeeld op zolder op of in een kamer waar nog plek is. Zorg er wel voor dat het niet te vochtig is op die plek. Zo heb je super veel ruimte in je kast voor je kleding en zie je elk seizoen weer even wat je eigenlijk allemaal in huis hebt.

5. De deur van je kledingkast

Ook de deur van je kledingkast kan dienen als opbergruimte. Bevestig een aantal haken aan de binnenkant van de deur en hang hier accessoires of tassen aan. Verder kan je zelfs bakjes bevestigen aan de deur, super handig en dubbele opbergruimte!