Recept: zo maak je heerlijke yoghurt ijsjes

Food door Chloe

Als er iets is waar we in de zomer geen genoeg van kunnen krijgen dan zijn het wel ijsjes. We zouden ze dan ook wel iedere dag kunnen eten, maar helaas is dit niet bepaald goed voor je. Gelukkig hebben wij een gezondere variant gevonden, want met dit recept maak je namelijk zelf heerlijke yoghurt ijsjes.

Yoghurt ijsjes

Natuurlijk is het heerlijk om iedere dag een Magnum of een Split ijsje naar binnen te werken, maar echt gezond is het niet. In de meeste ijsjes zitten veel suikers en calorieën. Het is dus beter om zelf een ijsje te maken van gezondere ingrediënten. Daarom hebben wij het ultieme recept voor deze zomer: yoghurt ijsjes.

Ingrediënten

  • 350 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram aardbeiden
  • 50 gram frambozen
  • 40 gram honing

Zo maak je de yoghurt ijsjes

  1. Snijd de aarbeien in stukjes en doe deze samen met de honing en de frambozen door de yoghurt. Roer de yoghurt hierna goed door.
  2. Gebruik ijsvormpjes voor het maken van de ijsjes en vul deze met het yoghurtmengsel. Tik de vormpjes even op het aanrecht als je ze gevuld hebt. Zo zorg je er namelijk voor dat alle luchtbellen omhoog komen.
  3. Doe een houten ijsstokje of een lepel in de vormpjes en zet ze vervolgens minimaal drie uur in de vriezer.