Zo behoud je het langste je tanning resultaten

Beauty & Mode door Maj

Je hebt er lang genoeg voor gewerkt, gezweet en gesmeerd en nu wil je natuurlijk ook dat je optimaal kunt genieten van je tanning resultaten. Toch kun je er wel wat voor doen om je mooie zomerse kleurtje langer te behouden, zodat je ook eenmaal terug in Nederland nog die zomerse tint hebt. Wij geven je een aantal handige tips mee!

1. Blijven hydrateren

Een gezonde huid begint van binnenuit. Drink daarom elke dag ongeveer twee liter water en probeer niet te warm te douchen, waardoor je huid kan uitdrogen. Ga voor een korte douche sessie onder een frisse douche en gebruik een lekker hydraterende douchegel om je huid te verwennen.

2. Scrubben

Als je langer bruin wilt blijven, kun je het waxen van je benen het beste vermijden. Ook kun je scrubs met glycol-, salicyl- of fruitzuur beter niet gebruiken. Dit kan namelijk sneller je gekleurde tint wegsrubben. Een milde scrub is wel belangrijk om je kleur mooi uit te laten komen, doe dit zo één keer per week. Let wel op als je te verbrand bent, kun je beter niet scrubben op je gevoelige huid!

3. Goed blijven smeren met SPF en bodylotion

Om een egale tint te krijgen en natuurlijk je huid te beschermen is het belangrijk om goed te blijven smeren met SPF. Verder kan je het beste na het zonnen je huid goed verwennen met een voedende bodylotion of aftersun crème, zo gaat je huid minder snel vervellen en behoud je de zomerse tint langer.

4. Bouw het rustig op

Ga niet meteen de eerste dag volledig in de zon bakken. Geef je huid de tijd om te wennen en bouw de blootstelling aan de zon langzaam op. Zo word je steeds iets bruiner, in plaats van dat je meteen heel erg verbrandt en je huid beschadigd. Op deze manier krijg je een mooiere tint en kan je gewoon in de zon blijven liggen zonder dat je vuurrood bent en pijn hebt aan je huid.

5. Naar buiten blijven gaan

Als je weer terug bent in Nederland, kun je ook hier gewoon lekker naar buiten blijven gaan. Ook al schijnt de zon niet volop, kun je alsnog tannen. Ga lekker buiten sporten, een boek lezen of loop naar de supermarkt in plaats van de auto te pakken. Heerlijk om veel in de frisse lucht te zijn en dubbel zo fijn dat je nog iets de Hollandse zonnestralen meepakt!