Dit zijn de handigste lifehacks binnen het huishouden

Life Hacks door Maj

Lifehacks kunnen je leven net even een stukje makkelijker maken. Zo ook binnen het huishouden zijn er veel fijne lifehacks die makkelijk een aantal problemen oplossen zonder dat je te veel hoeft na te denken. Wij delen de handigste en leukste 7 lifehacks binnen het huishouden!

1. De lifehack tegen vliegen in je container

Het is niet echt een voor de hand liggende tip, maar wel zeer efficiënt; namelijk een boterham met azijn houden vliegen tegen in je container. Vliegen houden niet van azijn en komen dan dus ook niet graag je GFT-bak binnen. Probeer het uit en zeg maar bye bye tegen die vervelende vliegen en maden!

2. Houd je huis langer stofvrij met dit wondermiddel

Normaal gebruik je waarschijnlijk allesreiniger om alles schoon te maken, maar wasverzachter is ook een ideaal middel om stof tegen te gaan! Wasverzachter stoot stof af en is ideaal om bijvoorbeeld lampen of je televisiekast mee schoon te maken.

3. Makkelijk kreuken uit je kleding verwijderen

Plaats twee grote ijsklonten in de droger samen met je natte kleding en start het droogprogramma. Wanneer je kleding droog is, voeg je nog twee ijsklonten toe en zet je de machine nog een keer voor 10 minuten aan. Je zult merken dat alle kreukels verdwenen zijn!

4. Houd je toiletborstel schoon

Natuurlijk is het wel zo hygiënisch om de toiletborstel eens in de zoveel tijd vervangen, maar om alles extra fris te laten ruiken is dit een goede lifehack. Gooi onder in het bakje van de toiletborstel een lekker ruikende allesreiniger voor een frisse geur. Tijdens het schoonmaken van het toilet kan je het bakje met allesreiniger vervangen om het zo schoon mogelijk te houden.

5. Je tostiapparaat schoonhouden

De lifehack om je tostiapparaat schoon te houden is: bakpapier. Vouw een bakpapiertje om je tosti heen en leg hem tussen het tosti apparaat. Paar minuutjes wachten, tosti eruit halen et voilà, je tosti is ready zonder vuil achter te laten!

6. Kringen verwijderen op de inductiekookplaat

Je hebt maar een aantal ingrediënten nodig om de kringen van je inductiekookplaat te verwijderen, namelijk citroen en baking soda. Begin met de citroen doormidden te snijden en bedek de citroen met baking soda door hem erin te dippen. Wrijf de kringen (voorzichtig) goed in met de baking soda citroen. Knijp daarna de citroen uit, zodat het sap op de kringen vrijkomt. Laat alles 15 minuten intrekken en je zult zien dat de kringen snel zullen verdwijnen.

7. Groene aanslag van het terras verwijderen

De oplossing tot het verwijderen van groene aanslag op je terras is: biotex. Meng een kleine hoeveelheid Biotex met lauw warm water en giet dit over het terras. Schrob met een speciale borstel of een bezem al het groen weg en spoel nog even het terras na met water. Laat de zomer maar beginnen met een schoon terras!