Wauw! Met deze lifehack ruikt je stofzuiger heerlijk fris

Life Hacks door Chloe

Ken je dat? Je zet de stofzuiger aan en er komt direct een muffe lucht vanaf. Waarschijnlijk denk je er niet zo veel van, maar echt lekker is het niet. Vooral als je nog even snel gaat stofzuigen voor er visite komt wil je niet dat die lucht blijft hangen. Gelukkig komt daar nu een einde aan, want wij hebben dé tip waardoor je stofzuiger voortaan heerlijk fris ruikt.

Vieze lucht uit je stofzuiger

Ruik jij nou ook een vieze lucht wanneer je gaat stofzuigen? Geen zorgen, dit heeft niets te maken met het apparaat zelf. Het is namelijk vrij logisch dat er een muffe geur vanaf komt. Hij zuigt tenslotte alle viezigheid in je huis op. Denk aan etensresten, stof en haren. Dit alles bij elkaar ruikt natuurlijk niet echt fris. Door de luchtstroom die door het apparaat gaat, komt deze muffe lucht naar buiten. Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat je de stofzuigerzak moet vervangen. Ook dit kan namelijk zorgen voor nare luchtjes.

Waspoeder

Zit je stofzuigerzak nou nog helemaal niet vol en weet je niet zo goed wat je dan moet doen? Dan hebben wij een geniale tip voor je. Waspoeder of wasparels zijn namelijk de oplossing tegen vieze geurtjes. Het enige dat je hoeft te doen is de waspoeder of -parels op te zuigen. En geen zorgen, dit is niet schadelijk voor je stofzuiger. Wel zorgt het ervoor dat je huis weer lekker fris ruikt nadat je hebt stofgezogen.

Hoe vaak moet je dit doen?

Nou hoef je natuurlijk niet na iedere keer stofzuigen opnieuw waspoeder op te zuigen. Dit blijft tenslotte in de stofzuiger zitten waardoor het ook na de tweede keer stofzuigen gewoon nog lekker ruikt. Je hoeft het in principe dus alleen te doen als je er een nieuwe zak in doet. Ruik je de geur niet meer voordat de zak vol zit? Dan kan je natuurlijk wat extra waspoeder of -parels opzuigen. Zo ruikt je huis heerlijk fris!