DIY: zo style je jouw koffiehoekje

Wonen door Maj

Ben je ook zo dol op koffie en neem je graag iedere dag even een momentje voor jezelf? Style dan je eigen coffee corner! Zo geniet je iedere ochtend, middag en avond van een heerlijke kop koffie, cappuccino of latte. Wij geven je een aantal leuke styling tips en trucjes mee, zodat jouw koffiehoekje de eyecatcher van het huis wordt!

1. Barkrukken

Net of je in een koffiebar zit, maar dan toch echt in je eigen huis. Creeër een leuk barretje met als essentials natuurlijk het koffiezetapparaat, verse bonen en als kers op de taart comfortabele barkrukken om op te relaxen.

2. Decoratie

Leuke decoratie is natuurlijk een must in je koffiehoekje. Van fleurige bloemen tot aan leuke koffiekopjes; je kunt het allemaal kwijt in je speciale hoekje. Koop leuke kopjes en schoteltjes die passen bij je interieur en geef deze een mooie plek bij je bar. Ook suiker kan je in een leuke suikerpot doen en een speciaal plekje geven. Zo heb je alles bij de hand in je eigen gecreëerde coffee corner!

3. Menukaart

Een menukaart mag natuurlijk niet ontbreken in je coffee corner. Als mensen op visite komen weten ze precies uit welke verschillende speciale koffies ze kunnen kiezen. Ga jij voor een lekkere haver cappuccino of juist voor een americano? Het kan allemaal!

4. Koffie quotes

Leuke quotes maken je koffiehoek toch wel helemaal af, bijvoorbeeld: 'But first, coffee'. Ze zorgen voor een leuke touch en zo kun je elke ochtend wakker worden en weer naar bed gaan met een vrolijke quote. Hoe leuk is dat!

5. Boeken en tijdschriften

Ook boeken en tijdschriften mogen niet ontbreken voor een ontspannend koffie momentje. Koop wat leuke tijdschriften en boeken waar je elke keer als je geniet van je koffietje ook een stukje uit kan gaan lezen. Zo neem je echt even de tijd voor jezelf en maak je een kopje koffie drinken nog leuker!

6. Planken en schapjes

Niet genoeg ruimte aanwezig om alles een plekje te geven op je koffiebar? Om alle spulletjes op te bergen, kun je mooie schapjes of planken bevestigen aan de muur. Hier kun je leuke koffiesiropen, kopjes, suiker, opschuimers, bloemen, boeken of andere decoratie op kwijt. Naastdat het handig is voor extra ruimte, geeft het ook juist een extra leuke look aan je koffie hoekje!

Toch liever de deur uit voor een kopje koffie? Dit zijn de 5 leukste koffiezaken in Nederland.