Zo haal je makkelijk dierenhaar van je tapijt

Life Hacks door Maj

Honden- en kattenliefhebbers zullen het vast wel herkennen: overal haren, zo ook op je net schoongemaakte tapijt. De beste stofzuigers kunnen soms niet op tegen de haren die zich in het tapijt vastklemmen en daarom delen wij een lifehack met jullie om dierenhaar makkelijk te verwijderen van je tapijt. Thank us later en heel veel succes!

Dit geheime product heb je nodig

Je tapijt goed stofzuigen is natuurlijk altijd belangrijk, maar toch merk je vaak dat niet alle haren verdwijnen van je tapijt. Ook al gebruik je verschillende opzetstukjes en doe je het elke dag, het wordt nooit volledig haarvrij. Nu is er een heel fijn trucje, waarmee je de haren kunt laten verdwijnen van je tapijt. Hiervoor heb je eigenlijk maar één geheim product nodig en dat is... een raamwisser! Jawel, je leest het goed, want met een trekker verwijder je binnen een handomdraai alle haren. Het gaat om een trekker waarmee je ook je ramen wast of de douchedeur even watervrij maakt. Super handig en je hebt het meestal al wel in huis! Maar hoe gebruik je dan die trekker om alle haren te verwijderen?

Zo haal je makkelijk dierenhaar van je tapijt

Dus de trekker is het geheim van een haarvrij tapijt. Daarnaast gebruik je hem heel makkelijk, het enige wat je hoeft te doen is de trekker over het tapijt te halen. Hierdoor worden alle haren en ander vuil meegetrokken. Een hele makkelijke en ook wel goedkope oplossing. Je kunt de trekker ook gebruiken om andere dingen schoon te maken, zoals je stoffen bank of bed bijvoorbeeld. Let wel op dat je niet te vaak de trekker gebruikt, want dan kun je de vezels beschadigen. Dus zo één keer in de maand even met die trekker overal overheen, zodat alles weer schoon is en natuurlijk ook gewoon lekker blijven stofzuigen! Goodluck!

Andere life hacks om dierenhaar te laten verdwijnen

Baking soda

Verder doet baking soda ook heel goed zijn werk. Strooi een dun laagje baking soda over het tapijt en laat dit een nachtje inwerken. In de ochtend kun je dan het tapijt stofzuigen en je zult merken dat de haren veel makkelijker weggaan. Dit komt doordat de baking soda de haren losser maakt. Nog een voordeel, want het verwijdert ook nare geurtjes. Ideaal!

Pluisroller

Heb je iets minder tijd? Dan is een pluisroller ideaal. Je kunt hem gebruiken voor je kleding, wat ook heel fijn is als je huisdieren hebt, maar ook voor je tapijt. Super handig!