Zo maak je een gezellige bar in huis

Wonen door Maj

Houd je ervan om mensen uit te nodig bij je thuis voor een gezellige avond? En hoort daar zeker een lekker drankje of een goede cocktail bij? Dan is een bar in huis perfect voor jou!  Zo hoef je niet altijd de deur uit en kun je gewoon vanaf huis de leukste avonden beleven. Wij geven je graag een aantal tips mee voor het maken van een gezellige bar in huis. Let's party!

1. Een goede plek voor de bar

Het is natuurlijk erg belangrijk dat de locatie van jouw bar goed past binnen het huis. Als je de ruimte hebt kun je een leegstaande ruimte, zoals een schuurtje of bijkeuken, omtoveren tot zelfs een hele kroeg of bar. Je kunt ook een deel van je keuken gebruiken voor het maken van de bar. Alles is mogelijk, het is alleen belangrijk om rekening te houden met de ruimte waar de bar komt te staan en de functionaliteiten van de plek.

2. Hoge bartafel

Als je liever geen hele ruimte wilt gebruiken, maar toch een leuke zitplek wilt voor je bar kun je beter een hoge bartafel aanschaffen. Deze zijn net iets hoger om goed met barkrukken aan te zitten en ook vaak iets smaller. Koop een bartafel die goed past bij de stijl van je huis en vergeet natuurlijk niet te letten op de juiste afmetingen. Ga jij voor een Scandinavisch model of juist een stoere industriële look? Bartafels zijn er in allerlei soorten en maten, dus niets is te gek!

3. Barkrukken

Mooie barkrukken zijn natuurlijk onderdeel van een bartafel. Meet goed op welk formaat krukken past onder de tafel, zodat je hier geen problemen mee krijgt. Om ruimte te besparen is het wel fijn als je ze onder de tafel kunt schuiven. Verder is het natuurlijk ook belangrijk dat de krukken comfortabel zitten, dus een kruk met kussentje is geen overbodige luxe.

4. Verlichting

Verlichting maakt vaak ook sfeer, dus kies voor gezellig warm licht die je ook kan dimmen. Zet een aantal gezellige kaarsjes neer en hang leuke lampjes op. Zo zorg je direct voor een fijne en zachte sfeer in je bar! Verder kan je ook nog wat leuke decoratie neerzetten, denk aan een cocktailset, leuke martini of champagne glazen en mooie drankflessen. Last but not least, een goed gezelschap mag ook niet ontbreken!

5. Voorbeelden van een gezellige bar in huis

Lees hier ook hoe je op 8 verschillende manieren zelf een buitenbar kunt maken.