6 handige trucjes om sneller in slaap te vallen

Lifestyle door Maj

Je herkent het vast wel: je ligt maar te draaien, te draaien en te draaien. Je hebt het warm, kijkt om het uur op je telefoon naar de tijd en je krijgt lichtelijke stress, omdat je niet in slaap valt en een belangrijke dag hebt morgen. Eén geruststelling, we hebben bijna allemaal wel eens zulke nachten. Toch kan het voor je energielevel erg vervelend zijn als je vaker slecht in slaap kan vallen en daarom geven wij 6 handige trucjes mee!

1. Oefeningen

Ontspanningsoefeningen werken heel erg goed voordat je gaat slapen. Als je namelijk moeilijk in slaap komt, ben je niet ontspannen genoeg. Met deze oefeningen gaan je spieren en je geest meer ontspannen en val je direct sneller in slaap. Ga alle spieren af van top tot teen en voor je het weet, ben je in dromenland.

2.  Ontspannende olie of slaapspray

Druppel wat geurende olie of slaapspray op je hoofdkussen of polsen. Lavendelolie bijvoorbeeld werkt heel rustgevend, hierdoor raakt je lichaam meer ontspannen en val je sneller in slaap.

3. Temperatuur in je slaapkamer

De temperatuur in de slaapkamer moet zeker niet te hoog zijn. Als het te warm in je slaapkamer is, kan je lichaam namelijk niet afkoelen om energie te besparen. Een fijne temperatuur is zo rond de 18 graden, dus probeer toch in de avond je kamer goed door te luchten of een raam open te zetten.

4. Schrijf van je af

Piekeren en stress is één van de grootste factoren die je slaap verstoren. Probeer dingen waarover je piekert van je af te schrijven en de volgende dag op te pakken. Het heeft totaal geen zin om dit te doen voordat je gaat slapen, want op dat moment kun je er niks mee en ben je de volgende dag alleen maar energielozer om de dingen op te lossen.

5. Warme melk

In melk zit een stofje die invloed heeft op de aanmaak van melatonine, dit stofje regelt je slaapritme. Een kop warme melk voordat je gaat slapen zorgt dus echt ervoor dat je sneller in slaap kunt vallen.

6. Denk aan leuke dingen

Probeer je gedachten om te zetten naar leuke dingen, in plaats van blokkerende gedachten door je hoofd te laten gaan. Dus denk aan dingen die je helpen te ontspannen en waar je vrolijk van wordt, zoals de zomervakantie of leuke dingen die je nog te wachten staan. Zo val je vanzelf met positieve gedachtes in slaap, sleepwell!