Door deze lifehacks krijg je nooit meer pijn aan je voeten tijdens een lange wandeling

Life Hacks door Maj

Niets zo vervelend als pijn aan je voeten tijdens een lange wandeling, terwijl je nog even lekker door wilt stappen. No worries, want hier zijn hele fijne en snelle oplossingen voor. Maar zoals met de meeste dingen, moet je het wel even weten en er aandacht aan besteden. Er zijn namelijk een aantal lifehacks waardoor je minder snel pijn krijgt en wij delen deze natuurlijk graag!

1. Speciale inlegzolen

Ga voorbereid op pad en doe speciale inlegzolen in je schoenen. Zo loop je de hele weg op wolkjes en krijg je minder snel last van blaren of pijnlijke voeten. Een echte must dus als je schoenen nog moet inlopen of simpelweg je schoenen nog iets lekkerder wilt laten lopen.

2. Goede en stevige schoenen

Schoenen met een goed voetbed zijn heel erg belangrijk. Kijk eens kritisch naar je wandelschoenen. Zitten ze goed op maat of ontstaat er te veel wrijving? Bij wandelschoenen gaat het niet om de looks, maar om je voeten die geneog ondersteuning moeten krijgen. Zorg ervoor dat je hiel goed tegen de achterzijde van de schoen zit en er genoeg plaats is voor je tenen. Zo ontstaat er minder wrijving en krijg je veel minder snel blaren. Volgende keer goed opletten tijdens het passen als je nieuwe instappers aanschaft!

3. Voeten laten herstellen

Als je merkt dat je tijdens de wandeling pijn aan je voeten krijgt, kan je beter de volgende even overslaan. Probeer dan op een andere manier in beweging te komen, maar niet meer een eind te gaan wandelen. Zo geef je je voeten niet de kans op te herstellen en blijf je langer pijn houden.

4. Hydrateer je voeten 

Een droge huid kan een grote oorzaak zijn van blaren. Belangrijk dus om je voeten tijdens en voor de wandeling goed te hydrateren met een vocht inbrengende crème. Neem deze voor de zekerheid altijd mee in je tas, zodat je ook tijdens het wandelen je voeten gehydrateerd kunt houden.

5. Wandelwol

Wandelwol werkt echt ideaal tegen blaren. Doe het tussen je tenen en je zult merken; nooit meer last van blaren daar! Je kunt ook op je voetgewelf tape aanbrengen, dat voorkomt weer blaren op dat gebied van je voet.

6. Naadloze sokken

Sokken met naden zijn niet prettig tijdens het wandelen, deze veroorzaken vervelende blaren. Ga voor zachte en naadloze sokken, zodat je voeten goed beschermd zijn in je schoenen. Een hele belangrijke tip!